Primăriile din Sălaj i-au cerut Elenei Udrea să le construiască 16 creşe, 13 grădiniţe şi 19 centre „After School”.
Alexandru Vegh, prefectul Sălajului, a participat vineri la o intalnire cu premierul Emil Boc, prilej cu care a inmanat şi lista solicitărilor la nivelul judeţului cu privire la programul naţional de construire de creşe şi grădiniţe.
Primăria Zalău a solicitat construcţia a două creşe cu 135 de locuri şi a unei grădiniţe cu 120 de locuri, primăria Şimleu Silvaniei vrea două creşe cu 90 de locuri şi un centru „After School” (cu program şcoală după şcoală) cu 120 de locuri, primăria Jibou a solicitat construcţia unei creşe cu 30 de locuri, a trei grădiniţe cu 476 locuri şi a unui centru „After School” cu 60 de locuri, iar primăria Cehu Silvaniei are nevoie de o creşă cu 100 de locuri şi de două centre „After school” cu 200 de locuri. Potrivit lui Vegh, inclusiv comunele s-au arătat interesate de propunerea Elenei Udrea.
Prefectul a declarat că programul prin care se doreşte construirea a 400 de creşe la nivel naţional incepand de anul viitor este o „prioritate” a Guvernului. Oportunitatea unei investiţii de o asemenea anvergură pentru preşcolari, in condiţiile in care bugetul 2011 pentru sănătate, educaţie şi protecţie socială a fost micşorat, a fost motivată de intrarea in vigoare a noii legi privind acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului.
Sălajul cere creşe şi grădiniţe pentru 2.000 de copii
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...