Intotdeauna o criză financiară e dublată de o criză morală. Sălajul, un judeţ in care nu se intampla nimic deosebit, a ajuns in acest an de mai multe ori subiect de ştiri de la ora 17.00. Pe langă micile furturi de recolte şi alte bunuri gospodăreşti, poliţiştii sălăjeni au avut de-a face cu jafuri şi talhării ca-n filme. Restaurantul „7 Seri” a fost prima victimă a hoţilor cu cagule, cuţite şi bate, decupaţi parcă din peliculele cu Vestul Sălbatic, dar şi primii prinşi de poliţişti. Au urmat şi furturi demne de arta penibilului, făcand referire aici la spargerea dată de un individ inarmat cu un pistol de jucărie la cabinetul doctoriţei Bogdan. Am avut hoţi de motorină din rezervoarele trenurilor chiar dintre poliţişti de la Transporturi Feroviare din Jibou. Aurul a luat ochii unor hoţi care au descins in mod profesionist la o bijuterie din „buricul targului”, de unde au sustras două kilograme de aur. Autorii au fost de negăsit pană acum. Sucursalele BCR au fost pandite de hoţi de două ori in acest an, o dată fără rezultat, la Bocşa, şi a doua oară cu o pagubă de peste 200 de mii de euro, sustraşi din conturile clienţilor chiar de către un angajat al băncii. Zilele trecute a avut loc o spargere la Centrul de Transfuzie Sanguină, fiind sustrase bonurile de masă a peste 600 de donatori. Nu s-a aflat nici pană acum unde au ajuns bijuteriile furate, motorina sustrasă de poliţiştii TF şi este posibil ca nici bonurile in valoare de 35.000 de lei, sustrase de la Centrul de Transfuzie să nu fie găsite prea curand. Intre timp, Executivului i-a venit ingenioasa idee de economisi bani prin reduceri in randul poliţiştilor, jandarmilor şi pompierilor. Adevărul e că se fură… Se fură la cel mai inalt nivel şi se fură şi in randul celor care nu mai au ce manca. Şi tot mai mulţi oameni sunt săraci. In curand, hoţii or să ajungă să se fure intre ei.
Sălajul a ajuns raiul hoţilor
Articole
Toți elevii vor avea acces la programele Cercetașilor României – Protocol cu Ministerul Educației
Ministerul Educaţiei a semnat un protocol de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR), a anunțat ministrul Ligia Deca. Această inițiativă își propune să ofere elevilor acces mai facil la activități și programe oferite de Organizație, menite să completeze educația formală și să promoveze un stil de viață activ, sănătos și responsabil față de mediu. „Am semnat protocolul de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR). Sprijinim, astfel creşterea participării tinerilor în programele oferite de ONCR, complementare…
Mai mult...Scrisoare de mulțumire pentru toate educatoarele
Pregătirea unei serbări de Crăciun cu preșcolari – un efort nevăzut, dar de neprețuit În tradiția nescrisă a învățământului preșcolar, apropierea sărbătorilor de iarnă este marcată prin minunata Serbare de Crăciun susținută de cei mici.În spatele unei serbări de Crăciun reușite, în care cei mici strălucesc pe scenă, cu costume impecabile, poezii învățate și colinde cântate cu emoție, se află o muncă susținută și dedicată a educatoarelor. Deși acest efort este de multe ori invizibil, rezultatele sunt…
Mai mult...