Primul control la dozatoarele de cafea, a descoperit că sunt folosiţi inlocuitori.
Dai un ban şi nu ştii pe ce. La un număr de 28 de automate de cafea şi alte băuturi nonalcoolice calde, din 32 verificate la nivelul judeţului de comisarii in Protecţia Consumatorilor, au fost depistate nereguli. Potrivit comisarului şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Sălaj, Claudiu Silaghi, in cele mai multe cazuri nu se afişează informaţii complete referitoare la volumul produsului şi gramajul ingredientelor din care este făcut.
Cea mai gravă abatere a fost găsită la 12 automate verificate care in loc de lapte praf special pentru dozator foloseau inlocuitori care conţin grăsimi vegetale intr-o cantitate foarte mare. „In acest caz informaţia «cafea cu lapte» este falsă. In cazul in care se folosesc inlocuitori, trebuie să se afişeze obligatoriu informaţia că produsul poate conţine urme de alergeni gen soia sau gluten”, a declarat Silaghi. La aceleaşi dozatoare s-a găsit un produs care se vinde drept ciocolată caldă, dar care era un inlocuitor care, de asemenea, conţine soia sau gluten. Ambele nereguli au fost depistate la automatele unui singur operator economic care are in total aproximativ 60 de aparate in diferite locaţii din judeţ. Operatorul a fost amendat cu 1000 de lei şi s-a dispus afişarea corectă a informaţiilor pe automat sau schimbarea produselor din aparate.
Ştii ce conţine cafeaua din tonomat?!
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...