15 tineri au murit în ultimii 5 ani electrocutați pe calea ferată, iar peste 50 au fost răniți. Medicii atrag atenția că mulți dintre pacienții care supraviețuiesc rămân mutilați pe viață.

Pentru a preveni astfel de accidente în rândul tinerilor pasionați de poze cât mai îndrăznețe, pe calea ferată sau chiar pe vagoanele sau locomotivele din stațiile CFR, polițiștii au demarat campania ,,Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți”.

În acest sens, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Sălaj, au desfășurat o activitate informativ-preventivă în Gara de Nord din Zalău, în vederea conștientizării populației asupra riscurilor cauzate de necunoașterea sau ignorarea pericolului reprezentat de intrarea în câmpul electric existent între acoperișul unui tren și linia de înaltă tensiune. Acest pericol există chiar și atunci când este vorba despre un tren dezafectat.

„An de an, selfie-ul pe acoperișul trenului ucide zeci de tineri prin electrocutare sau îi lasă cu traume pe viață. Oamenii legii recomandă să aibă în vedere pericolul la care se expun, din dorința de a se fotografia într-o ipostază inedită”, spun reprezentanții IPJ Sălaj.

Activitățile de prevenire vor continua pe tot parcursul anului, în gările de pe raza întregului județ.