Astăzi este “Ziua Naţională fără Tutun”, zi in care se organizază diferite activităţi in incercarea de a-i incuraja pe fumători să renunţe la acest viciu. Pe langă sfaturi şi informaţii legate de efectele tutunului asupra propriului organism şi a persoanelor dragi din jurul fumătorului, Ministerul Sănătăţii a reluat programul de terapie a dependenţei de tutun “STOP FUMAT”.
Peste 520 de fumători sălăjeni au beneficiat de consultaţii medicale şi terapie medicamentoasă in cadrul Centrului de consiliere pentru renunţare la fumat din cadrul Secţiei de Pneumologie (Spitalul Vechi) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău. Dr. Gabriel Găvriluţ, res-ponsabil de implementarea programului “STOP FUMAT” in Sălaj, ne-a declarat că sunt destul de puţini doritori, din cauza taxei de 100 de lei pe care trebuie să o plătească pentru tratamentul pe două luni. “Este un program care ii ajută să renunţe la fumat. Insă ei se leagă de cei 100 de lei pe care trebuie să-i plătească, echivalentul ţigărilor pe o săptămană. Dacă ar trebui să plătească integral, costul unui astfel de tratament este intre 400 şi 1.000 de lei. Totuşi, recomandarea mea este să renunţe la fumat pentru o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă”, a afirmat medicul pneumolog. Argumentele celor care renunţă la fumat sunt protejarea sănătăţii şi influenţa anturajului şi, abia pe un loc secundar, lipsa banilor.
Sălăjenii se lasă de fumat mai mult de gura lumii
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...