Pentru instruirea a 700 de şomeri sălăjeni se vor cheltui peste patru milioane de lei.
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj (AJOFM) a devenit partener in patru proiecte finanţate din fonduri europene, care au ca scop promovarea măsurilor active de ocupare a forţei de muncă.
Astfel, prin proiectul „Şomerii de azi-profesioniştii de maine”, ce va demara anul viitor şi se va desfăşura pe o perioadă de doi ani, se are in vedere imbunătăţirea aptitudinilor a unui număr de 300 de persoane aflate in căutarea unui loc de muncă şi dobandirea de competenţe noi, pentru a răspunde cat mai bine nevoilor in evoluţie de pe piaţa muncii. Valoarea proiectului depăşeşte 2.000.000 de lei.
Un alt proiect, care va demara anul viitor şi a cărui valoare este de peste 2.100.000 de lei este „O şansă pentru viitorul tău”, prin care un număr de 420 de persoane aflate in căutarea unui loc de muncă sau inactive vor fi sprijinite in a-şi imbunătăţi aptitudinile şi in a dobandi competenţe noi pentru ocupaţii din sfera serviciilor. Proiectul se va derula pe parcursul a doi ani de zile.
Job Club pentru şomerii de lungă durată
Pentru facilitarea integrării pe piaţa muncii a şomerilor de lungă durată se derulează proiectul „IFIA – integrarea prin formare, consiliere şi iniţiere antreprenorială”. In proiect sunt cuprinse 16 judeţe, numărul persoanelor vizate fiind de aproximativ 200 din fiecare judeţ. A demarat in iulie şi se va incheia la sfarşitul lunii mai 2013. Valoarea totală a proiectului se ridică la peste trei milioane de euro. Deşi sunt vizaţi şomerii de lungă durată, pot participa şi persoane aflate in căutarea unui loc de muncă, dar care nu mai beneficiază de şomaj sau nu sunt inregistrate in evidenţa AJOFM.
Noutatea acestui proiect va fi bursa on-line, insă şi deschiderea in Zalău a unui job club, care va avea sediul pe strada Sf.Vineri. Clubul se va deschide peste o săptămană.
Absolvenţii de liceu sunt invăţaţi să-şi depună actele pentru şomaj
Cel de-al patrulea proiect in care AJOFM este partener se adresează absolvenţilor de liceu. Beneficiarul proiectului este Grupul Şcolar „Mihai Viteazul” Zalău şi are ca scop inţelegerea legislaţiei privind regimul actelor de studii, in formarea structurii personale şi importanţa şcolii in determinarea profilului lor psihologic. Intitulat „Primii paşi in cunoaşterea legislaţiei privind documentele şcolare dobandite la absolvirea cursurilor şcolare şi a drepturilor ce decurg după obţinerea lor” se adresează atat asolvenţilor de liceu, cat şi părinţilor acestora, care vor fi informaţi despre importanţă documentele şcolare şi depunerea actelor pentru a beneficia de ajutorul de şomaj. Se vor organiza intalniri cu elevii claselor de a XII-a şi cu părinţii acestora, in cadrul cărora reprezentanţii AJOFM ii vor informa despre drepturile pe care aceştia le dobandesc odată cu obţinerea actelor de studii.
AJOFM cheltuie bani grei să facă profesionişti din şomeri
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...