Supraconsumul caloric, mai ales cel de calorii de slabă calitate, des intalnit in preparatele de tip fast-food, creşte producţia radicalilor liberi in organism. Dintotdeauna omul a fost preocupat de problema imbătranirii şi longevităţii, căutand elixiruri miraculoase ale tinereţii fără bătraneţe. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare şi autorul cărţii „şi noi ce mai mancăm… ca să slăbim”, susţine că o dietă echilibrată din punct de vedere nutriţional poate avea asupra organismului un efect antiimbătranire. Supraconsumul caloric, mai ales cel de calorii de slabă calitate, des intalnit in preparatele de tip fast-food, creşte producţia radicalilor liberi in organism. „Aceştia sunt extrem de nocivi pentru corpul uman, deoarece distrug enzimele metabolice, hormonii, materialul genetic, omoară celulele şi grăbesc apariţia bolilor civilizaţiei moderne. Toate acestea grăbesc imbătranirea şi scurtarea vieţii.