Azi sărbătorim Ziua Armatei Romane, ziua eliberării, la 25 octombrie 1944, a ultimei brazde de pamant romanesc de sub ocupaţie străină. Şi o facem cu gandul că armata rămane printre puţinele instituţii din Romania care nu a trădat interesele romanilor. Militarii sunt cei care păstrează cea mai strictă disciplină faţă de obiectivul de a apăra ţara. Sondajele situează dealtfel armata in topul increderii cetăţenilor. 25 octombrie este un moment bun in care să constatăm că armata ne oferă un motiv singular să fim mandrii că suntem romani. Soldaţii s-au jertfit pentru liniştea noastră şi o fac in continuare. Sălajul are nu mai puţin de 18 militari trimişi in misiuni de menţinere a păcii in teatrele de operaţiuni din intreaga lume, alături de militari din ţări consacrate ca furnizori de securitate la nivel mondial. Cu tot sacrificiul lor, militarii ^se bucură^ de sfidarea la care politicienii de azi supun intreaga naţiune. Sunt dotaţi cu echipament second-hand şi multe dintre armele cu care trebuie să facă faţă unui eventual pericol pot fi piese de muzeu in alte ţări. Asta in timp ce ministrul lor civil promovează interesele unui partid mărunt dar cu ambiţii mari pe banii militarilor, aşa cum s-a dovedit in vizita pe care Gabriel Oprea a făcut-o recent in Satu Mare şi Sălaj. Ne aşteptăm, aşa cum ne-am obişnuit in ultimul timp, ca politicienii să spună şi azi o mulţime de vorbe goale militarilor, aşa cum o fac in fiecare zi cu toţi romanii, după care să treacă din nou la business-ul lor obişnuit.
Ziua Armatei
Articole
Toți elevii vor avea acces la programele Cercetașilor României – Protocol cu Ministerul Educației
Ministerul Educaţiei a semnat un protocol de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR), a anunțat ministrul Ligia Deca. Această inițiativă își propune să ofere elevilor acces mai facil la activități și programe oferite de Organizație, menite să completeze educația formală și să promoveze un stil de viață activ, sănătos și responsabil față de mediu. „Am semnat protocolul de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR). Sprijinim, astfel creşterea participării tinerilor în programele oferite de ONCR, complementare…
Mai mult...Scrisoare de mulțumire pentru toate educatoarele
Pregătirea unei serbări de Crăciun cu preșcolari – un efort nevăzut, dar de neprețuit În tradiția nescrisă a învățământului preșcolar, apropierea sărbătorilor de iarnă este marcată prin minunata Serbare de Crăciun susținută de cei mici.În spatele unei serbări de Crăciun reușite, în care cei mici strălucesc pe scenă, cu costume impecabile, poezii învățate și colinde cântate cu emoție, se află o muncă susținută și dedicată a educatoarelor. Deși acest efort este de multe ori invizibil, rezultatele sunt…
Mai mult...