Parlamentarii sălăjeni ii inţeleg pe bugetarii care au ales să protesteze din cauza unui salariu mizer pe care-l primesc de la stat.
Angajaţii Ministerului de Finanţe au dat miercuri tonul protestelor şi nemulţumirilor din toată ţara, refuzand să mai intre in birouri, mai mult l-au sechestrat pe ministrul Ialomiţeanu in propriul birou, acesta avand nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a putea ieşi din clădire fără a fi linşat. Toate aceste evenimente se intamplă la scurt timp după ce poliţiştii s-au dezis de şeful statului şi l-au numit „javră ordinară”. Cu toate că unii stau mai mult pe la Bucureşti, parlamentarii sălăjeni nu sunt străini de „revoltele” care au cuprins o parte din administraţiile locale, inclusiv cele din judeţul Sălaj, şi marea lor majoritate sunt de părere că de vină este Guvernul Boc pentru tot ceea ce se intamplă in ţară. Se pare că acţiunea Executivului de a tăia salariile şi sporurile in mod haotic, fără a se gandi la repercusiuni, este principalul motiv pentru care unii bugetari au ajuns să caştige un venit sub salariul minim pe economie.

Nosa: „Lucrurile au scăpat de sub control”
Deputatul luliu Nosa consideră că in momentul de faţă „lucrurile au scăpat de sub control; dacă cei care au trebui să se ocupe de a asigura colectarea fondurilor necesare la bugetul de stat au ajuns să protesteze, nu arată altceva decat că Guvernul nu mai are absolut nicio soluţie, pentru a rezolva probleme cu care se confruntă Romania şi ar fi bine să părăsească singur Palatul Victoria”. Social-democraţi incearcă să stopeze in mod democratic acest Guvern şi luni va fi depusă moţiunea de cenzură in Parlament. „Sunt optimist şi cred că şi o parte din cei care susţin actualul Guvern vor vota moţiunea de cenzură”, a completat Nosa.

Taloş: „Este o expresie a stării de disperare”
Mult mai vehement in afimarţii decat colegul său din opoziţie este deputatul liberal Mirel Taloş. „Este o expresie a stării de disperare la care sunt aduşi romanii de Guvernul Boc. Am aflat recent, de la fostul ministru Vlădescu, că reducerea salarială putea fi şi de 10 la sută, şi atunci aş fi curios cu diferenţa asta de 15 la sută ce s-a făcut? Starea de disperare vine şi din faptul că bugetarii nu mai văd nicio perspectivă de viitor”, a declarat deputatul pentru Graiul Sălajului. Liberalul crede că starea aproape revoluţionară in care ne aflăm se datorează şi faptului că „90 la sută din romani cred că ţara merge intr-o direcţie greşită”.

Bode: „Ii inţeleg pe protestatari”
Lucian Bode, preşedintele PD-L Sălaj, ii inţelege pe finanţiştii din Zalău care protestează in aceste zile pentru că a avut o intalnire cu conducerea Finanţelor şi i-au fost prezentate statele de plată care arătau că 70 la sută din angajaţi au salarii intre cinci şi şapte milioane de lei vechi. Coleg de partid cu ministrul Finanţelor Ialomiţeanu, Bode declară că a „transmis domnului ministru această problemă cu care se confruntă angajaţii din Finanţe şi Educaţie”.

Seres: „Rezultatul unei salarizări haotice”
Deputat de Şimleu, Seres Denes este de părere că aceste proteste sunt „rezultatul unui sistem de salarizare haotic”, promovat şi de Guvernul pe care-l susţine. „Pană acum au fost salariile de bază plus tot felul de sporuri pe care Guvernul nu le-a putut controla. Nivelul de salarizare este foarte scăzut, eu cred că prin noua lege a salarizării care prevede ca toate sporurile să fie incluse in salariul de baza toată lumea va ajunge la un nivel echitabil de salarizare”, a declarat deputatul UDMR.