Legumicultura
Se recoltează vărzoasele şi rădăcinoasele destinate pentru consumul de iarnă; se recoltează dovleacul pentru copt; o dată cu recoltarea culturilor se adună resturile vegetale intr-o platformă pentru compostare, devenind astfel un ingrăşămant organic preţios; se plantează salata pentru consumul de primăvară, folosind soiuri rezistente la iernat; se plantează ceapa stufat pentru a avea ceapă verde primăvara cat mai timpuriu; se poate semăna spanac pentru consumul de primăvară; se face aprovizionarea cu amestecurile de pămant necesare producerii răsadurilor.
Viticultură
Se termină recoltatul strugurilor; se aplică gunoiul de grajd şi se incorporează in sol, concomitent se pot incorpora ingrăşăminte cu fosor şi potasiu; se vor completa golurile existente.
Pomicultură
In a doua jumătate a lunii octombrie se pot incepe plantările de toamnă; se termină recoltatul merelor; se execută tratamentul de toamnă după incheierea recoltărilor, cu scopul distrugerii rezervelor de boli şi dăunători.
Creşterea animalelor
Se fac ultimele verificări la adăposturi in ceea ce priveşte pardoseala, uşi, geamuri; recoltarea ultimelor produse furajere şi depozitarea lor in spaţii protejate; continuă păşunatul ovinelor pe parcelele de porumb; continuă insămanţarea artificială şi naturală la ovine; se instalează grătare la urdinişurile stupilor, contra şoarecilor, se construiesc adăposturi improvizate pentru protejarea stupilor pe timpul iernii.