Persoanele care muncesc cu ziua vor plăti impozit de 16 la sută şi vor avea carnet special, care va ţine loc de contract.
Muncitorii plătiţi cu ziua vor fi impozitaţi cu 16 la sută şi vor avea carnete speciale emise de primării, potrivit unui proiect de lege adoptat miercuri de Guvern. Beneficiarul lucrărilor este, potrivit noilor reglementări, persoana juridică pentru care zilierii execută aceste activităţi cu caracter ocazional. Persoanele care angajează zilieri, vor avea obligaţia să ţină un regi-stru de evidenţă al muncitorilor plătiţi cu ziua, să solicite primăriilor carnete speciale şi să achiziţioneze pentru fiecare astfel de angajat un timbru, care va conţine in costul lui impozitul de 16 la sută aplicat la venitul acestuia. Reţinerea acestui impozit va fi făcută de persoana care angajează muncitorii cu ziua. Astfel, zilierul va avea un carnet, care va ţine loc de contract.
Producătorul se va duce la primărie şi va face cerere, prin care i se va atribui numărul de carnete şi timbrele aferente.
Inspectorii ITM, pe campuri şi in livezi
Botiş a menţionat că distribuirea carnetelor primăriilor se face de către Ministerul Muncii, iar Inspecţia Teritorială de Muncă va verifica dacă angajatorii respectă noile prevederi, chiar dacă acest fapt presupune deplasarea lor in livezi, pe campuri sau in alte locuri unde producătorii care au cerut carnete au nevoie de acest tip de angajaţi.
Zilierii vor fi impozitaţi
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...