Fostul general Mihai Chiţac este in comă, probabil indusă de tratamentul medicamentos, iar medicii il tratează pentru afecţiunile cardiace deja cunoscute, dar şi pentru mai multe tumori cerebrale descoperite in urmă cu două săptămani.

In urmă cu două săptămani, Mihai Chiţac a fost internat sub pază la Spitalul Elias din Capitală, pentru că avea dureri mari de cap, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Medicii au descoperit atunci mai multe tumori cerebrale de dimensiuni mari. Tot atunci i-a fost descoperită şi o tumoră in zona gatului, care se dovedise in urma analizelor că era benignă.

Sursele medicale au spus că, in prezent, pacientul – care a fost eliberat intre timp din penitenciar – este in comă, posibil una indusă de tratamentul medicamentos.

Mihai Chiţac este internat, de duminică, la Spitalul Militar Central din Capitală. Starea lui este gravă din cauza celor şase tumori de dimensiuni foarte mari descoperite.

Fostul general urmează un tratament medicamentos pluridisciplinar, avand in vedere atat afecţiunile cardiace grave identificate de medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, cat şi tumorile descoperite de curand.

Mihai Chiţac a obţinut acordul instanţei pentru a părăsi pentru patru luni penitenciarul, după ce a solicitat intreruperea pedepsei pe motive medicale, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Pedepasa lui a fost intreruptă de alte cinci ori, din motive medicale.

Ultima oară, Chiţac a fost pus in libertate in 5 mai, pentru 60 de zile, de Curtea Militară de Apel Bucureşti.

In intervalul menţionat, el trebuia să se opereze la inimă, după ce Institutul Naţional de Medicină Legală a transmis instanţei militare că operaţia pe cord pe care Chiţac trebuie să o facă nu poate fi realizată in reţeaua spitalelor din sistemul penitenciar.

Operaţia a fost insă amanată, Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardio-vasculară din cadrul Spitalului „Floreasca” din Capitală, declarand că starea pacientului era foarte gravă şi că analizele prezentate de acesta nu indicau siguranţă in efectuarea intervenţiilor chirurgicale.

Astfel, pacientul şi familia lui au decis amanarea operaţiei.

„Pentru moment, riscurile operatorii erau foarte mari. Varsta inaintată şi analizele presupuneau un risc foarte mare intraoperator, de aceea pacientul şi familia lui au decis amanarea intervenţiei, in eventualitatea in care starea de sănătate se va ameliora”, a spus atunci Brădişteanu.

Mihai Chiţac a fost condamnat definitiv la 15 ani de inchisoare in dosarul privind evenimentele din timpul Revoluţiei de la Timişoara.