Prim-vicepreşedintele democrat-liberalilor sălăjeni, Septimiu Ţurcaş, consideră că miniştrii Finanţelor
şi Muncii trebuie să părăsească Guvernul.

Vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a anunţat, după şedinţa Biroului Permanent al partidului de luni, că primul ministru va face azi prezentarea activităţii guvernamentale şi a miniştrilor in faţa grupurilor parlamentare. Fiecare ministru va prezenta un bilanţ al reformei din propriul minister, precum şi măsurile luate pentru restructurarea aparatului bugetar. El a ţinut să precizeze că remanierea guvernamentală este atributul premierului, după ce acesta se va consulta cu preşedintele Traian Băsescu. In ceea ce priveşte evaluarea miniştrilor de la UDMR şi UNPR, Flutur a precizat “că PD-L işi face propriile analize in interiorul partidului său, iar miniştrii care provin din alte partide vor fi evaluaţi de primul ministru in cadrul coaliţiei”.
Intrebat pe cine ar remania dacă ar avea această posibilitate, prim-vicepreşedintele PD-L Sălaj, Septimiu Ţurcaş, a declarat: “nu pot eu să vă dau o listă cu miniştrii remaniaţi, dar dacă ar fi după mine sigur aş discuta despre doi miniştri, cel al Finanţelor şi cel al Muncii”. Legat de motivele pentru care i-ar remania pe cei doi, ţurcaş spune că “aceştia angrenează destul de greu. In momentul in care eşti intr-o echipă trebuie să respecţi nişte reguli, iar in anumite momente s-au făcut anumite greşeli şi afirmaţii care erau in contradicţie cu politica Guvernului”. Pentru că ministrul Finanţelor vorbea de o Taxă pe Valoarea Adăugată diferenţiată, exact ce propunea PSD, democrat-liberalul din Sălaj declară că “Vlădescu s-ar potrivi mai bine dincolo, la PSD”.
Băsescu a promis remanierea Guvernului
Preşedintele Traian Băsescu declara, pe 4 august, la televiziunea publică, că azi se va face o analiză a Guvernului, cu grupuri parlamentare. Intrebat dacă are incredere in faptul că actualul Guvern va duce la capăt reformele, Băsescu a răspuns: “Pe 1 septembrie (nr. azi) mă voi ţine de cuvant şi va fi analiza pe care o facem cu grupurile parlamentare şi cu Guvernul, pentru că, pană la urmă, un Guvern stă dacă este susţinut de parlamentari”.