Corpul de control al prefectului a descoperit ca cinci dintre cei 74 de beneficiari de locuinte ANL s-au folosit de cererea de adoptie pentru a primi un punctaj mai mare.
CINCI BENEFICIARI CU CERERI DE ADOPTIE
Institutia Prefectului Salaj a luat atitudine fata de modul in care sunt punctate persoanele care si-au depus dosare pentru o locuinta ANL si care au anexat la dosar acte referitoare la adoptia unui copil.
Subprefectul Onorica Abrudanu, ne-a spus ca „la Prefectura au fost persoane in audienta care au semnalat nereguli in privinta repartitiei in locuinte, si in mod special la criteriul care acorda 10 puncte in plus unei persoane care a depus o cerere de adoptie pentru un copil”. In urma acestor sesizari, Prefectura a trimis un corp de control la Primaria Zalau pentru a vedea cate persoane beneficiare de locuinte ANL au depuse cereri de adoptie. „Sunt cinci persoane care au primit cele zece puncte pentru faptul ca si-au depus cerere de adoptie si urmeaza sa verificam in zilele urmatoare in ce stadiu sunt respectivele cereri la Protectia Copilului”, a declarat subprefectul. „De mentionat este ca in urma raportului intocmit de corpul de control, reiese faptul ca toate cele cinci cereri de adoptie au fost depuse in luna februarie; ba mai mult, una din cereri a fost depusa chiar in data de 26 februarie, data limita de completare a dosarelor ANL’, a completat doamna Abrudanu.

‘SA IA ZECE PUNCTE CEI CARE AU INFIAT COPII DEJA”
„In momentul in care vom avea oficial rezultatele acestor demersuri vom instiinta atat Ministerul Administratiei si Internelor, cat si Ministerul Dezvoltarii Regionale pentru a face corecturile de rigoare”, a clarificat subprefectul planurile reprezentantilor Guvernului in teritoriu. „Mie, personal, mi s-ar parea corect sa se acorde zece puncte familiilor sau tinerilor care au infiat deja copii si nu celor care vor infia”, a conchis Abrudanu.
74 de locuinte au costat 200 de miliarde de lei vechi
Conform datelor furnizate de catre Prefectura, constructia celor 74 de locuinte, care au fost date in folosinta vineri, a costat Ministerul Dezvoltarii Regionale si Guvernul aproape 200 de miliarde de lei vechi. Din acesti bani 95 de miliarde de lei vechi au fost deja achitati, aproape 80 de miliarde de lei vechi au insemnat platile catre diverse firme si 17 miliarde de lei vechi, rest de plata pana anul viitor. Acestor sume, li s-au adaugat cei 11 miliarde de lei vechi, cat a costat Primaria Zalau lucrarile tehnico-edilitare. „Vreau pe aceasta cale sa-i felicit pe toti cei care au obtinut o astfel de locuinta, dar si Guvernul si Ministerul Dezvoltarii”, a mai spus Onorica Abrudanu.