Lucrarile facute prost, exproprierile neefectuate si banii, in primul rand, sunt motivele pentru care Autostrada Transilvania sta pe loc la noi in judet.
Emil Boc a insistat in ultimii doi ani ca investitiile in infrastructura sunt prioritare si vor fi salvarea din criza, insa pe santiere situatia este dife-rita, avand in vedere ca in prezent sunt in constructie doar 313 km de autostrada. Ritmul greoi de constructie de autostrazi ar putea conduce la pierderea de fonduri europene pentru infrastructura, care sunt accesibile pana in 2013, in timp ce tinta de 1.000 km de autostrada anuntata in ultimii zece ani de autoritati ar putea fi atinsa in cel mai optimist caz in 2015-2020, si in cel mai pesimist in 2080. Lucrarile la autostrada „Transilvania”, pe portiunea care tranziteaza judetul Salaj, sunt in acelasi stadiu in care se aflau anul trecut.
Pilonii de la Port crapa
Din cei peste 80 de kilometri pe care ii va avea Autostrada Transilvania in Salaj, s-a lucrat pe o lungime de 1,6 kilometri, in zona localitatii Port, comuna Marca. Lucrarile au vizat viaductul de la Suplacul de Barcau si amenajarile aferente. Astfel, a fost finalizata infrastructura de la capatul viaductului care va sustine benzile de circulatie si s-au montat grinzile peste care se va realiza soseaua propriu-zisa. De asemenea s-a mai lucrat la drumul de acces la viaduct, precum si la zidurile de sprijin. Si asa putine, lucrarile nu se conserva, dovada fiind faptul ca anul trecut mai multi piloni de sustinere au crapat dupa ce concentratia de beton a fost calculata gresit.
Neefectuarea platilor pentru terenurile expropriate de catre Compania Nationala de Autostrazi este unul dintre motivele pentru care autostrada nu poate inainta. Prin urmare, nici arheologii nu au putut intra pe teren pentru eliberarea acestuia de sarcina arheologica, demers obligatoriu inaintea inceperii lucrarilor de constructie.
Autostrada in Salaj, la anu’ si la multi ani
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...