Prin campania de strangere de semnaturi pentru motiunea de cenzura Partidul Social Democrat a inceput de fapt o campanie agresiva de imagine.
Liderii organizatiilor judetene au primit directive de la conducerea partidului sa puna membrii sa stranga semnaturi pentru motiunea de cenzura populara. Cetatenii simplii care semneaza pentru aceasta „motiune populara” sunt ferm convinsi ca Guvernul Boc va cadea daca vor semna cat mai multi romani. Deocamdata, strategia de imagine tine, insa cum vor explica sefii PSD ca defapt ce fac ei nu are niciun efect de vreme ce totul se decide in Parlament? De asemenea, Guvernul nu poate cadea doar pe vorbe.

975 DE VOTURI ADUNATE IN ZALAU
Campania de strangere de semnaturi a social-democratilor salajeni dureaza pana la sfarsitul acestei luni si, pana ieri, organizatia municipala a PSD a strans 975 de voturi. Presedintele PSD Salaj, Tiberiu Marc, a spus ca indiferent de cati oameni vor semna impotriva Guvernului Boc, tot votul parlamentarilor este cel care conteaza. „Partidul a lansat inca de la sfarsitul sesiunii parlamentare ideea de a depune o motiune de cenzura populara. Noi, prin strangerea de semnaturi, intentionam sa vedem care este interesul alegatorilor pentru acest demers, indiferent de simpatiile politice. Oricum, aceasta campanie de strangere de semnaturi se poate materializa doar printr-un numar de voturi in Parlament. Nu cetatenii sunt cei care vor vota”, a declarat acesta.

ZECE MOTIVE PENTRU CARE BOC TREBUIE DEMIS
In afisele postate de catre pesedisti, cetatenii gasesc cele zece „porunci” pentru care Guvernul Boc trebuie demis. Daca la punctele unu si doi scrie ca Executivul „dispretuieste pensionarii” si „mareste excesiv taxele si impozitele”, la punctele trei si patru se spune ca „taie nediferentiat salariile bugetarilor” si „nu ia nicio masura impotriva clientelei politice”. Social-democratii mai acuza Guvernul ca nu respecta constitutia, este total dezinteresat de soarta locurilor de munca si ca ignora total agricultura din Romania. Un alt motiv, pentru care Boc si echipa lui trebuie sa-si faca bagajele din toamna, este ca ministrii iau decizii fara a se consulta cu partenerii sociali.
„Pot vota si eu motiunea?”
Inainte de motiunea de cenzura din iunie, deputatul Mirel Talos s-a consultat cu zalauanii pe aceasta tema. Multi dintre cei care se opreau sa discute cu parlamentarul ii spuneau ca si ei doresc sa voteze motiunea. Acesta este un alt exemplu care confirma faptul ca cetatenii de rand nu stiu ca votul lor nu conteaza. La motiunea de cenzura doar parlamentarii pot schimba in vreun fel sau altul soarta Guvernului.