Cu siguranță, ai deja o idee asupra echipamentelor profesionale de care ai nevoie în noul tău restaurant. Etapa mai dificilă este cum le alegi pe cele potrivite din mulțimea de opțiuni de pe piață.

 

Poate deja ai un buget stabilit și știi ce îți dorești, însă cum afli care este cel mai bun aparat de vidat profesional pentru restaurantul tău sau care cuptor le va ușura munca angajaților tăi? Pentru început, ține cont de marca echipamentului. Poate o scurtă informare asupra brandului va fi un punct bun de pornire. Apoi, ia în calcul următoarele criterii:

  • Calitatea

Bucătăriile restaurantelor sunt extrem de solicitate, așa că ai nevoie de echipamente care să facă față utilizării zilnice și să-ți ajute personalul. Te poți orienta către aparate noi sau la mâna a doua în funcție de buget. Ai în vedere, însă, anumite aspecte! 

Dacă investești în aparate noi, informează-te despre marcă, funcționalități, garanție ș.a.m.d. Poți citi înainte câteva recenzii. În cazul echipamentelor la mâna a doua, află care este vârsta acestora și unde au fost folosite înainte. Inspectează-le cu atenție înainte să le achiziționezi! Trebuie să te asiguri că au piese autentice. Acesta este un indicativ al duratei extinse de viață. 

  • Consumul redus de energie

Majoritatea echipamentelor HORECA consumă multă energie electrică și gaze. Mai exact, consumă de șase ori mai mult decât modelele lor casnice. Alegerea utilajelor eficiente din punct de vedere energetic nu numai că te va ajuta la reducerea amprentei de carbon, ci îți va aduce și economii financiare semnificative.

Din fericire, pe piață, există și echipamente de bucătărie, electrice sau pe gaz, care contribuie la un consum redus de energie. 

  • Dimensiunea

Alegerea echipamentelor profesionale depinde, de asemenea, de spațiul din bucătăria restaurantului tău. 

Este destul de neplăcut să constați că aparatul comandat nu încape în spațiul stabilit sau că echipamentele sunt mult prea voluminoase și nu lasă mult loc de acces personalului. Într-o bucătărie de restaurant, este multă mișcare, iar timpul este foarte prețios. Nu ți-ai dori să le îngreunezi munca bucătarilor și ospătarilor, aglomerându-le bucătăria. 

Prin urmare, măsoară corect spațiul înainte de a căuta echipamentele necesare. Dacă nu găsești utilaje pe dimensiunile de care ai nevoie, ia în calcul și comandarea lor de la furnizori. 

  • Utilizarea și întreținerea

Din păcate, industria ospitalității este cunoscută pentru schimbările frecvente de personal. Este posibil să te confrunți cu acest aspect și, respectiv, instruirea angajaților noi. Așadar, echipamentul de bucătărie pe care îl alegi ar trebui să fie ușor de învățat și utilizat.

Totodată, trebuie să fie ușor de curățat. Se poate pierde timp important la acest proces. O curățare ușoară asigură și o bună igienizare, iar acest aspect este esențial pentru buna funcționare a restaurantului tău. Este important să menții standardele sanitare în zona de pregătire a mâncării.

  • Prețul

Costurile echipamentelor profesionale pot fi destul de ridicate. Îți recomandăm să îți setezi un buget încă de la început și să te orientezi către aparate care au un bun raport calitate-preț și care se pliază pe nevoile tale. 

Este posibil ca utilajele de înaltă calitate, cu un consum redus de energie, o dimensiune slim și care sunt ușor de întreținut să aibă un preț peste limită. Nu trebuie să renunți la facilitățile pe care ți le dorești de la acestea, dar nici să îți depășești cu mult bugetul. Poți găsi o cale de mijloc și investi pe rând în utilaje, începând cu cele absolut necesare. 

Echipamentele de calitate superioară pot fi scumpe, însă salvezi resurse financiare importante ulterior, căci rezistența lor este mai mare și avantajele lor te vor ajuta semnificativ.

  • Instalarea

Când ești în căutarea echipamentelor de bucătărie potrivite, ia în calcul și facilitățile oferite de furnizorii. Poate unii dintre aceștia te vor ajuta cu instalarea aparaturii sau poate îți pot furniza servicii de întreținere și reparații pentru eventualele defecte ale utilajelor.

Informează-te bine înainte și ia în calcul și acest aspect! Te poate ajuta să economisești resurse financiare pe care le poți aloca altor aspecte organizaționale ce țin de afacerea ta.

Alegerea de echipamente horeca potrivite pentru restaurantul tău poate fi copleșitoare. Pe piață, există o mulțime de opțiuni care îți pot face dificilă cautarea, însă dacă ții cont de câteva criterii importante, decizia va fi mult mai ușoară. 

Alege un brand care plusează pe calitate, sustenabilitate și este orientat către client. De asemenea, nu te abate de la nevoile tale și caută echipamente cu un bun raport calitate-preț.