Doua unitati administrativ teritoriale, Gilgau si Poiana Blenchii, au castigat finantarea a sase proiecte de infrastructura in valoare totala de 5,5 mlioane Euro. Documentatiile au fost depuse de cele doua primarii partenere in Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara „Valea Somesului” la Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala, masura 322. Potrivit informatiilor furnizate de primarul comunei Gilgau, dl. Eugen Codorean, zilele trecute a fost semnat contractul de finantare la Centrul Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Satu Mare.
Obiectivele cuprinse in proiectul integrat al celor doua comune sunt: realizarea de sisteme de alimentare cu apa si retele de canalizare in localitatile Galgau si Poiana Blenchii, cu statie de epurare in Gilgau; reabilitarea Caminului Cultural din Gostila; construirea unui centru „after school”, pentru elevi, la Poiana Blenchii; asfaltarea drumului comunal Glod-Francenii de Piatra – 5 km; achizitionarea de utilaje pentru intretinerea spatiilor verzi.
Prim-edilul de Gilgau a precizat ca de la aceasta data vor urma etapele de proiectare, consultanta, licitatia pentru executie. Se spera ca in cursul anului vor demara lucrarile la toate obiectivele, pentru care se vor aloca in prima etapa de finantare, 30% din fonduri.
5,5 milioane euro pentru doua comune
Articole
Trei bănci dispar de pe piață în 2025! Au milioane de clienți!
Trei bănci mari dispar de pe piață în 2025. E vorba despre Alpha Bank, OTP Bank și First Bank. OTP Bank este preluată de către Banca Transilvania, Alpha Bank fuzionează cu UniCredit Bank, iar First Bank este preluată de către Intesa Sanpaolo. Tranzacțiile au fost finalizate anul trecut, urmând a fi implementate în 2025. În urma unei tranzacții de 347,5 milioane de euro, Banca Transilvania a cumpărat întreg pachetul de acțiuni al OTP Bank România. România. Totodată, au…
Mai mult...Producătorii de ciment, prinși că s-au înțeles la preț. Mai scump la noi decât în străinătate
Consiliul Concurenţei a sancţionat companiile Holcim România S.A., Romcim S.A. și HeidelbergMaterials România S.A. cu amenzi în valoare totală de aproximativ 43,7 milioane de euro pentru coordonarea politicilor de stabilire a prețurilor.Holcim România a primit cea mai mare amendă – 90.900.114 lei (18,2 milioane euro). Romcim S.A a fost amendată cu 66.123.571 lei (13,3 milioane euro), în timp ce Heidelberg Materials România S.A. a primit o amendă de 60.942.856 (12,2 milioane euro). Amenzile au fost stabilite raportat…
Mai mult...