O sută de asociații culturale, cluburi sportive și parohii primesc de la Consiliul Județean Sălaj 470 de mii de lei pentru activități nonprofit de interes județean pentru sport, tineret și recreative.

Această sumă a putut fi accesată pe baza unui concurs de proiecte, la care au participat persoane juridice de drept privat, fără scop patrimonial, sau cultele religioase.

În total, s-au depus 121 de cereri, astfel că programul de finanțare a activităților sportive, de tineret și recreative derulat de Consiliul Județean Sălaj a înregistrat, în acest an, un nou record de proiecte depuse.

“De la an la an, programul Consiliului Județean Sălaj are tot mai mult succes, lucru care ne bucură și ne motivează în a continua demersul de susținere a inițiativelor pentru tineri, de a crește gradul de participare a acestora la viața comunității, precum și de a încuraja implicarea sălăjenilor la activități sportive și recreative. Dacă în 2021 au fost depuse 59 de proiecte, dintre care 56 au fost eligibile și, implicit, au primit finanțare nerambursabilă, în acest an am avut 121 de cereri, pentru 100 dintre ele urmând să acordăm sprijin financiar de la bugetul județului. Apreciez preocuparea asociațiilor, fundațiilor și parohiilor înscrise în program de a elabora și derula proiecte în folosul tinerilor noștri, de a crea oportunități de petrecere a timpului liber mai cu seamă pentru cei din localitățile rurale. Felicitări tuturor și mult succes!”, a transmis Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Lista proiectelor câștigătoare și a repartizării sumelor din bugetul total de 480.000 de lei a fost aprobată în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean de marți, 17 mai,

Au fost declarate eligibile 101 cereri, în timp ce 20 de dosare au fost declarate neeligibile pe baza lipsei documentelor esențiale de calificare sau a altor criterii definitorii de eligibilitate.
În urma analizării tehnico-financiare a cererilor depuse, comisia a declarat eligibile un număr de 100 de dosare cu valoare totală a proiectelor de 1.110.776 lei, care au întrunit condițiile specificate prin ghidul solicitantului, un singur proiect având sub punctajul minim, suma totală solicitată fiind de 966.914 lei, cu o depășire de buget de 496.914 lei.
Comisia învățământ, sănătate, protecție socială, cultură, sport și tineret a propus o repartizare ierarhică a sumelor, în funcție de punctajul obținut de fiecare proiect eligibil, în ordine descrescătoare. Astfel, numărul total de 7.985 de puncte obținute de proiecte, respectiv suma de
470.000 lei (suplimentată cu 10.000 lei redirecționați din rezerva de pe linia Cultură) s-au împărțit, obținându-se echivalentul a 60.11 lei/punct. Se face astfel o finanțare egală cu punctajul obținut de fiecare beneficiar, înmulțit cu suma de lei pe punct.
Cele mai bune proiecte, cu punctaj de 96, au fost depuse de Asociația Clubul Sportiv Bănișor Peceiu, Clubul sportiv Inter Cizer, Asociația Sportivă Gloria Ban, Asociația Clubul Sportiv Stejarul Sâg, Asociația Club Sportiv Onix Zalău și Asociația Club Sportiv Cavalerii Zalău, fiecare primind câte 5.770,82 lei.

Pentru cel mai mic punctaj ( 60 de puncte), obținut de Protopopiatul Reformat Șimleu Silvaniei și de Parohia Reformată Ratin, s-a acordat suma de 3.606,76 lei.

Vezi cum s-au împărțit banii AICI: https://cjsj.ro/date/hotcjsj/hotarari2022/hot572022.pdf?fbclid=IwAR2Xuc6iaUEd69x0J-NASWiLLpBo5HBn4uOGvWeb4SHuG6dLLa-_a9IQcq4