Condiţia pentru a obţine banii de la Guvern este să angajezi minim două persoane şi să reinveteşti anual 50 la sută din profit.
Guvernul a aprobat la inceputul lunii februarie, prin ordonanţă de urgenţă, programul de sprijinire a tinerilor intreprinzători prin care tinerii in varstă de pană la 35 de ani vor primi finanţare nerambursabilă de maximum 10.000 de euro pentru infiinţarea de microintreprinderi, dar trebuie să angajeze minimum două persoane şi să reinvestească anual 50 la sută din profit. Premierul Emil Boc a explicat că tinerii nu vor primi ajutorul financiar „in formă cash, pentru a putea face ce vor cu banii”, pentru că fondurile vor fi transferate in cont şi eliberate pe bază de factură. Alte facilităţi acordate debutanţilor in afaceri sunt scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariaţi angajaţi pe durată nedeterminată. Tinerii antreprenori beneficiază de scutirea de la plata taxelor pentru operaţiunile efectuate de oficiile registrului comerţului.
23 de tineri sălăjeni au aplicat pentru proiect
In urma lansării proiectului, pană in data de 7 martie, la Oficiul Registrului Comerţului de pe langă Tribunalul Sălaj au fost inregistrate 23 de firme ale tinerilor intreprinzători din judeţul nostru. Cele mai multe firme au fost inregistrate in Bucureşti -178, Cluj – 142, Braşov – 114, Timiş – 67 şi Maramureş – 61, potrivit oficialilor Guvernului. Ca domenii de activitate pentru firmele inregistrate, tinerii afecerişti preferă intreţinerea şi repararea autovehiculelor, fabricarea painii şi a produselor de panificaţie, restaurante, activităţi de consultanţă pentru afaceri sau lucrări de construcţii.