Conducerea Ministerului Sanatatii a decis revocarea din functie a unui numar de 21 manageri de spitale si 14 directori coordonatori ai directiilor de sanatate publica la nivel national, in urma unui control efectuat de catre o comisie constituita prin ordin al ministrului Sanatatii.
Activitatea manageriala a directorilor coordonatori ai directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti a fost evaluata de catre o comisie constituita prin Ordinul ministrului Sanatatii nr.1228 din 7 octombrie, informeaza, joi, Ministerul Sanatatii (MS).
In urma controlului, au fost revocati din functie directorii coordonatori ai DSP Alba, Arad, Arges, Botosani, Braila, Caras – Severin, Constanta, Hunedoara, Maramures, Mehedinti, Mures, Suceava, Tulcea, Vrancea. Acestia au fost inlocuiti de directori coordonatori interimari, pana la ocuparea posturilor prin concurs. Cei 21 de manageri de spitale inlocuiti din functie ocupau temporar functia, fiind interimari, arata MS.
„Decizia Ministerului Sanatatii respecta litera legii si nu are nicio legatura cu situatia politica, asa cum s-a speculat in diferite medii”, potrivit sursei citate.
Astfel, MS arata ca unii dintre cei inlocuiti nu respectau Ordonanta 69/2009 care prevede ca managerii spitalelor clinice trebuie sa fie cadre medicale, iar in alte cazuri este vorba despre persoane repuse in functie dupa ce au fost eliberate abuziv. In cazul majoritatii managerilor insa, au fost facute sesizari atat din partea sindicatelor, cat si din partea personalului medical conform carora programul de management prezentat la numirea in functie nu a fost respectat. „Mentionam ca, oricare dintre noii manageri numiti in functie vor fi la randul lor inlocuiti in cazul in care nu vor avea performante, nu isi vor respecta pacientii si personalul medical cu care lucreaza”, subliniaza MS.
In Bucuresti au fost fost inlocuiti cinci manageri interimari, doi dintre acestia nerespectand prevederile Ordonantei 69/2009.
21 manageri de spitale si 14 directori, demisi
Articole
APIA: Fermierii pot cere banii de motorină
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2025, inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului IV al anului 2024 (perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2024). Cererile se depun la APIA Sălaj de către administrator/ reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal…
Mai mult...Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...