În ședința de Consiliu Județean de joi, 17 decembrie, va fi supus votului consilierilor proiectul de hotărâre privind aprobarea tarifelor pentru serviciile delegate practicate de către S.C. Pază Obiective şi Intervenţie S.R.L. Zalău, societate aflată în subordinea administrației județene.

Calculul tarifelor care se vor aplica de luna viitoare s-a efectuat pe baza devizelor, care cuprind salariul de bază la nivelul salariului minim pe economie pentru serviciile de pază. La acesta s-au mai adăugat următoarele sporuri, conform prevederilor legale: spor de noapte, spor de week-end, spor de port armă, contribuţiile aferente datorate bugetului asigurărilor
sociale, cheltuieli materiale pentru asigurarea funcţionării unităţii, materiale, cheltuieli indirecte şi profit în cuantum de 1%.
Pentru lucrările de întreținere a drumurilor județene, precum și alte lucrări executate cu utilajele din dotare, calculul tarifelor prestate s-au efectuat pe baza devizelor care cuprind manoperă, materiale, utilaje, cheltuieli indirecte și profit în
cuantum de 5%, scrie în proiectul de hotărâre.

Pentru prestări servicii de pază cu agent de securitate fară armament prețul este de 3.421 lei /lună/agent + TVA, atât pentru persoanele fizice cât și pentru persoanele juridice. Dacă agentul are armament, tariful urcă la 3.543 lei/lună/agent + TVA
Pentru servicii monitorizare obiective, costul este de 418 lei/lună/obiectiv + TVA.
Cursul de formare profesională în meseria de agent de securitate este taxat cu 450 lei/ cursant.

Partea de servicii care par să nu aibă prea mare legătură cu denumirea societății este una variată, de la transport persoane şi marfă cu autoutilitară pentru intervenţii până la cosire vegetaţie ierboasă și desfundare manuală a şanţurilor, toate aceste servicii fiind prestate pentru Consiliul Județean Sălaj.

Cât despre prețuri, defrişarea manuală a suprafeţelor fără scoatere cioate costă 292 lei / 100 mp, iar cu scoaterea cioatelor, 395 lei/100 mp. Cosirea vegetaţiei ierboase e taxată cu 22 lei/100 mp, iar cosirea cu tocător şi tractor costă 5 lei/100 mp.

Tocarea crengilor şi spinilor e taxată cu 155 lei/oră, în timp ce desfundarea manuală a şanţurilor costă 84 lei/mc, iar curăţarea manuală a şanţurilor şi rigolelor e 7 lei/ml.

Tariful pentru aducerea la profil a acostamentelor este de 696 lei/100 mp, iar curăţarea platformei drumurilor de material adus de viituri costă 63 lei/mc.

Pentru plantarea stâlpilor pentru indicatoare de circulaţie tariful este de 30 lei/buc, montarea indicatoarelor pentru circulaţia rutieră e taxată cu 12 lei /buc, iar montarea borne kilometrice e tarifată cu 281 lei/buc.

Executarea unor acţiuni şi lucrări în regim de urgentă, pe drumurile judeţene şi la bunurile imobile aflate în domeniul public sau privat al judeţului sunt taxate cu 30 lei/oră/muncitor+TVA.

Transport de persoane şi marfă cu autoutilitară pentru intervenţii costă 7 lei/km+TVA.

Serviciile prestate cu buldoexcavatorul costă 4,00 lei/km deplasarea, 189 lei/oră piconatul și 141 lei/oră decolmatarea sau îndepărtarea aluviunilor de pe carosabil. Lucrările de decolmatare mecanizată a şanţurilor costă 621 lei/ 100mc.

Cele mai mari tarife sunt pentru realizarea marcajelor rutiere. Marcajele rutiere longitudinale, simple sau duble, cu întreruperi sau continue, executate mecanizat cu vopsea de email cu microbile de sticlă costă 2.184 lei/km, în timp ce marcajele rutiere longitudinale, simple sau duble, cu întreruperi sau continue, executate mecanizat cu vopsea bicomponentă cu microbile de sticlă costă 10.155 lei/km.