Pentru a monitoriza cat mai bine examenul de titularizare, Ministrul Daniel Funeriu a anuntat intr-o videoconferinta cu inspectoratele judetene ca toate lucrarile de la concursul de titularizare vor avea pe ele o eticheta autoadeziva cu un cod de bare pe ea. Aceasta eticheta va fi lipita langa numele candidatu-lui care va fi scris si sigilat. Etichetele cu codul de bare vor fi trimise de la Bucuresti pentru fiecare candidat in parte, si vor fi imprimate pe fiecare fila in parte. Fiecare candidat va primi un numar zece etichete cu coduri de bare. Restul de etichete cu coduri, care nu vor fi folosite, se vor returna la sfarsitul examenului prin semnarea unui preces verbal, potrivit informatiilor primite de la inspectorul scolar Viorel Lungu.
O alta noutate este faptul ca lucrarile nu vor mai fi corectate la nivel de judete, tot pentru a spori siguranta examenului de titularizare, ci in unele centre din tara, a mai declarat Viorel Lungu. Lucrarile la aceeasi materie vor fi colectate din toata tara si vor fi corectate intr-un centru, fara sa se cunoasca numele si provenienta candidatului. Notele vor fi transmise apoi in calculator cu ajutorul unui aparat care citeste codurile de bare. Nici in momentul acela numele nu va fi stiut, notele vor fi trecute in dreptul codului de bare, apoi vor fi transmise catre centrele din judet.
Concursul de titularizare va avea loc maine incepand de la ora 9.00, va dura patru ore si se va desfasura la Liceul Pedagogic „Gheorghe Sincai” din Zalau. Dupa incheierea concursului, lucrarile vor fi colectate si trimise sub escorta catre centrele de corectare. Rezultatele se vor afisa in data de 18 iulie, cu doua zile mai tarziu decat era anuntat initial, a mai spus Viorel Lungu. Contestatiile se vor depune in data de 18 si 19 iulie, iar rezultatele finale se vor afisa in 21 iulie. Acordarea posturilor titularizabile se va face in sedinta publica in perioada 22-23 iulie.
Candidatii se vor bate pentru 100 de posturi disponibile in invatamantul salajean. Concurenta mare este la educatie fizica, unde s-au inscris 29 de candidati, dar nu este nici un post disponibil si unde candidatii spera la un loc de suplinitor, si la geografie, unde pentru un singur post disponibil s-au inscris 41 de persoane.
Candidatii de la „Spiru Haret” sunt primiti la examen
Pentru eliminarea fraudelor, lucrarile candidatilor la titularizare vor avea lipite pe ele etichete cu coduri de bare.
Candidatii la titularizare, absolventi ai Universitatii „Spiru Haret” se vor putea prezenta la examenul de maine, dupa ce initial au avut dosarele respinse de catre Inspectoratul Scolar Judetean. Dosarele candidatilor au fost respinse pentru ca acestia erau absolventi ai unor facultati neacreditate ai Universitatii „Spiru Haret”. Ministerul Educatiei a remediat situatia si a permis participarea acestor candidati la titularizare. Potrivit Inspectorului Scolar Viorel Lungu, cei sapte candidati cu probleme vor putea sa participe la examenul de titularizare. Ministerul a considerat ca problema trebuie rezolvata la nivel de minister, fara a implica inspectoratele scolare, a mai precizat Viorel Lungu.
Problema absolventilor Universitatii „Spiru Haret” este ca unele dintre facultati nu s-au acreditat, iar absolventii s-au trezit dupa trei ani de studii ca nu au o diploma recunoscuta. Anul trecut, absolventii unor facultati ai Universitatii „Spiru Haret” au fost scosi din sala chiar in ziua examenului de titularizare.
Titularizare cu cod de bare
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...