Pentru ca este o unitate de invatamant respectata, atat la nivel local, cat si la nivel national, Colegiul National „Silvania” Zalau nu s-a dezmintit nici in acest an si a furnizat, pe banda rulanta, elevi de nota 10. Cea mai „inzecita” clasa a fost cea de la specializarea filologie. Din 30 de elevi, cati numara colectivul la sfarsitul clasei a XII-a, 27 au incheiat anul scolar cu media 10. Printre elevii eminenti se numara Antonia Abrudan, fiica inspectorului scolar general, sefa de promotie care a incheiat anii de liceu numai cu medii de 10, si Timea Sojka, fiica viceprimarului din Zalau, Sojka Atilla. Patru din cei 27 de absolventi cu media 10, au luat nota maxima si la examenul de Bacalaureat. Insa unul dintre ei a clacat la proba de Limba romana si a luat doar 3,70, asta dupa ce in clasa a XII-a avuse numai medii de 10, implicit si la materia buclucasa. „A avut o sincopa”, a incercat sa-l scuze directorul Vasile Bulgarean. Cazul nu a ramas neobservat, liceul din Zalau fiind unicat la nivel national. Nicaieri nu au fost elevi atat de buni ca si la noi in oras. „Evenimentul Zilei” a mers mai departe si a dorit sa testeze cunostintele celor doua eleve nominalizate mai sus. Le-a intrebat in ce an s-a nascut poetul Mihai Eminescu. Raspunsul a fost mult sub asteptari. „Va pot spune tot ce vreti despre literatura lui Eminescu, despre viata si moartea lui. Va pot si recomanda carti despre viata lui Eminescu”, le-a spus Timea Sojka curiosilor. Nici domnisoara Abrudan nu s-a lasat mai prejos: „Noi, la limba romana, nu mai invatam despre autor. Invatam operele si nu ne mai axam pe viata autorului. Probabil de aceea nu mai stim datele astea exacte. Ne axam pe lucrare, pe felul in care analizam opera, nu pe autor sau pe biografie”. Intentia vadita a publictiei a fost sa scoata in evidenta ca invatamantul la CNS are sincope si ca exista suspiciuni de favoritism. Aureusit?
Sincope de nota 10
Articole
Toți elevii vor avea acces la programele Cercetașilor României – Protocol cu Ministerul Educației
Ministerul Educaţiei a semnat un protocol de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR), a anunțat ministrul Ligia Deca. Această inițiativă își propune să ofere elevilor acces mai facil la activități și programe oferite de Organizație, menite să completeze educația formală și să promoveze un stil de viață activ, sănătos și responsabil față de mediu. „Am semnat protocolul de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR). Sprijinim, astfel creşterea participării tinerilor în programele oferite de ONCR, complementare…
Mai mult...Scrisoare de mulțumire pentru toate educatoarele
Pregătirea unei serbări de Crăciun cu preșcolari – un efort nevăzut, dar de neprețuit În tradiția nescrisă a învățământului preșcolar, apropierea sărbătorilor de iarnă este marcată prin minunata Serbare de Crăciun susținută de cei mici.În spatele unei serbări de Crăciun reușite, în care cei mici strălucesc pe scenă, cu costume impecabile, poezii învățate și colinde cântate cu emoție, se află o muncă susținută și dedicată a educatoarelor. Deși acest efort este de multe ori invizibil, rezultatele sunt…
Mai mult...