Sunt un om sensibil si sufar alaturi de fiecare apropiat care are o po-veste trista. Sunt impresionata de vecinul care imi spune in fiecare zi cat cheltuie cu reparatia masinii din cauza drumurilor proaste din Zalau. Numai ca eu sunt pieton. Si, in aceasta calitate, am povestea mea. Ma afecteaza intr-un mod cat se poate de direct si gropile din carosabil. De cele mai multe ori, cand ploua, ajung acasa stropita din cap pana in picioare de masinile care trec in viteza si spulbera baltile de pe bulevard. Vecinul imi povesteste cum si-a stricat astfel masina. Ca sub balta nu s-a vazut groapa din asfalt si si-a compromis planetara. Ma gandesc prin prisma pietonului si-mi spun in gand: Macar nu si-a rupt un picior. Il inteleg. Numai ca eu sufar de doua ori. Odata din cauza gropii care i-a stricat lui masina si m-a stropit pe mine si a doua oara din cauza gropilor din trotuar. De cate ori nu ma intorc cu pantofii plini de apa. Ca intr-una din legile lui Murphy, pe trotuar masinile sunt parcate exact pe partea unde as fi trecut cu riscuri mai mici. Imi ramane intotdeauna portiunea aia stricata. Trec cu grija si privesc in fata cu atentie. Cunosc pericolele trotuarelor. Ma tem cel mai mult de canalele neacoperite, care nu-s putine. Cineva presupune ca nu suntem atat de prosti sa dam in gropi si nu se oboseste sa le acopere. La presiunile soferilor probabil, pe carosabil se mai face cate ceva. Se mai toarna cate un asfalt. Dar trotuarul? Trotuarul ramane un drum de tara cu bordura. Imi jur ca o sa-mi iau masina. Or fi gropi si pe strada, dar tind sa cred ca e mai bine sa calci cu roata in noroi decat sa te afunzi pana la glezne. Cred totusi ca suferinta vecinului meu e mai mica decat a mea.
Sunt pieton. Am drepturi?
Articole
Toți elevii vor avea acces la programele Cercetașilor României – Protocol cu Ministerul Educației
Ministerul Educaţiei a semnat un protocol de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR), a anunțat ministrul Ligia Deca. Această inițiativă își propune să ofere elevilor acces mai facil la activități și programe oferite de Organizație, menite să completeze educația formală și să promoveze un stil de viață activ, sănătos și responsabil față de mediu. „Am semnat protocolul de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR). Sprijinim, astfel creşterea participării tinerilor în programele oferite de ONCR, complementare…
Mai mult...Scrisoare de mulțumire pentru toate educatoarele
Pregătirea unei serbări de Crăciun cu preșcolari – un efort nevăzut, dar de neprețuit În tradiția nescrisă a învățământului preșcolar, apropierea sărbătorilor de iarnă este marcată prin minunata Serbare de Crăciun susținută de cei mici.În spatele unei serbări de Crăciun reușite, în care cei mici strălucesc pe scenă, cu costume impecabile, poezii învățate și colinde cântate cu emoție, se află o muncă susținută și dedicată a educatoarelor. Deși acest efort este de multe ori invizibil, rezultatele sunt…
Mai mult...