Apropape 2000 de hectare de terenuri agricole din Salaj au fost inundate, ca urmare a precipitatiilor cazute in ultima perioada. Potrivit d-nei Viorica Sabou, director interimar al Centrului Judetean APIA Salaj, detinatorii de terenuri care au depus cereri pentru masurile de sprijin pe suprafata si ale caror culturi au fost inundate trebuie sa anunte in scris, in termen de cel mult 10 zile lucratoare. In judetul nostru au fost depuse 24.546 de cereri pentru subventiile la hectar. Fermierii ale caror culturi au fost calamitate trebuie sa tramsmita la Centrul Judetean Salaj, sau la cele sase Centre locale APIA o instiintare insotita de acte doveditoare… Astfel, daca terenurile inundate nu se afla in zone declarate calami-tate printr-un act normativ, fermierii trebuie sa prezinte, alaturi de instiintare, copie dupa procesul verbal de calamitate sau adeverinta de la primarie, sau copie dupa procesul verbal de constatare emis de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Fermierii ale caror culturi inundate se gasesc in zonele declarate calamitate, printr-un act normativ national, trebuie sa transmita Centrelor Judetene sau Locale doar instiintarea, fara alte acte doveditoare. Detinatorii de terenuri care nu instiinteaza APIA cu privire la aparitia unui caz de forta majora (culturi calamitate) risca sa piarda sprijinul financiar.
Culturile calamitate trebuie anuntate la APIA
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...