Deputatul pedelist Lucian Bode face un anunt surpriza. Planul de restructurare a Ministerului Muncii prevede comasarea institutiilor la nivel de judet cu scopul reducerii persoanlului. Vor ramane maxim doua institutii.
In lipsa unui document oficial, directorii din Salaj au aflat de la jurnalisti ca unii dintre ei vor ramane fara loc de munca.
Agentia de Prestatii Sociale si Directia Muncii, Casa Judeteana de Pensii, Inspectoratul Teritorial de Munca si Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca vor fi comasate.
Intr-o conferinta de presa organizata de catre Partidul Democrat Liberal, in prezenta secretarului de stat Andrei Barbu Todea, deputatul Lucian Bode a anuntat ca in planurile de restructurare a ministerelor agriculturii si muncii intra si agentiile de prestatii sociale cu directiile muncii, casele judetene de pensii, inspectoratele teritoriale de munca si agentiile judetene de ocupare a fortei de munca, care vor fi comasate. Vor ramane maxim doua institutii. Daca in acest moment fiecare institutie are cate un serviciu economic sau juridic, dupa comasare vor avea o singura conducere si cate un singur serviciu din cele amintite.
DIRECTORII AU AFLAT DE LA JURNALISTI CA RAMAN FARA JOB
Cu toate ca la nivel de Guvern lucrurile par sa stea destul de clar, la nivel de judet nu se stie nimic, niciun director de la aceste institutii vizate de remaniere inca nu a primit un document oficial de la minister legat de aceste comasari.
Cand am fost numit prefect, in 2005, aveam un salariu de 2200 de lei. In 2008 venitul era de 7000 de lei, cu 300 la suta mai mare.
Todea se autodenunta
Tot la capitolul remanieri, fostul prefect Andrei Todea spune ca se vor face reduceri de personal in fiecare minister intr-un procent de 25 la suta, iar saptamana trecuta toate ministerele au prezentat forma finala de restructurare. Agentiile supradimensionate, infiintate odata cu aderarea la Uniunea Europeana, vor fi comasate in directii subordonate ministerelor. In afara de aceste reduceri, cheltuielile materiale vor fi reduse cu 25 la suta, consumul de carburant cu 50 la suta si toate aceste masuri vor fi transmise la nivel local. Incercand sa lamureasca masura de taiere a salariilor, secretarul de stat a declarat ca aceasta masura vine ca urmare a cresterii salariilor intr-un timp foarte scurt in care productia a scazut. Pedelistul s-a dat exemplu personal. In 2005, cand a fost numit prefect, avea un salariu de 2.200 de lei, iar in 2008 cand a fost schimbat din functie castiga 7.000 de lei, ceea ce inseamna ca i-a crescut salariul, in patru ani, cu 300 la suta.