Dupa recentele masuri de austeritate (putin spus) am intalnit mai multi semeni de-ai nostri care ar vrea sa fuga din capitalism inapoi la socialism. Dar de fapt n-au unde fugi pentru ca noi tot tranzitam de 20 de ani, tot fugim spre o tara a fagaduintei care nu se mai arata. As compara aceasta fuga cu biblica fuga a evreilor din sclavia egipteana. Daca poporul ales ratacea prin locuri pustii, in care viata reprezenta o continua lupta pentru supravietuire, noi romanii orbecaim prin ceea ce Papa Ioan Paul al II-lea avea sa ne readuca aminte ca este Gradina Maicii Domnului. In desert evreii aveau nevoie de mana pe care o culegeau dimineata si de stolurile de prepelite cazute la pamant. Noi romanii am devenit dependenti de ajutoare de stat si de la Uniunea Europeana. Tablele legilor primite de Moise din Inalturi au stabilit zece reguli simple, dar atat de bine structurate incat stau si astazi la baza mai multor religii. Legile noastre concureaza la titlul de cel mai stufos si mai destabilizator sistem legislativ, exemplul cel mai elocvent fiind legile rettocedarii terenurilor agricole, padurilor si caselor nationalizate si multe, prea multe altele. Distanta dintre Egipt si Israel nu-i chiar atat de mare incat sa ai nevoie de 40 de ani sa o strabati. De ce i-a trebuit lui Moise 40 de ani pentru a-i purta pe evrei prin desert pana in tara Fagaduintei? Simplu, au fost necesari 40 de ani pentru ca o noua generatie sa se nasca, astfel incat in locul fagaduit sa nu intre nici unul dintre cei pervertiti in sclavia egipteana. Dupa cum merg lucrurile la noi vom fi nevoiti sa rectificam previziunea altui evreu, Silviu Brucan, care era mai optimist si ne dadea doar 20 de ani pentru intrarea in normalitate. Si vom marsalui prin desertul neputintei noastre, poate 40, poate 50 de ani, pana va dispare si ultima palpaire a facliei comuniste.
Marsaluind prin desertul neputintei
Articole
Toți elevii vor avea acces la programele Cercetașilor României – Protocol cu Ministerul Educației
Ministerul Educaţiei a semnat un protocol de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR), a anunțat ministrul Ligia Deca. Această inițiativă își propune să ofere elevilor acces mai facil la activități și programe oferite de Organizație, menite să completeze educația formală și să promoveze un stil de viață activ, sănătos și responsabil față de mediu. „Am semnat protocolul de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR). Sprijinim, astfel creşterea participării tinerilor în programele oferite de ONCR, complementare…
Mai mult...Scrisoare de mulțumire pentru toate educatoarele
Pregătirea unei serbări de Crăciun cu preșcolari – un efort nevăzut, dar de neprețuit În tradiția nescrisă a învățământului preșcolar, apropierea sărbătorilor de iarnă este marcată prin minunata Serbare de Crăciun susținută de cei mici.În spatele unei serbări de Crăciun reușite, în care cei mici strălucesc pe scenă, cu costume impecabile, poezii învățate și colinde cântate cu emoție, se află o muncă susținută și dedicată a educatoarelor. Deși acest efort este de multe ori invizibil, rezultatele sunt…
Mai mult...