Cum sa scapi de kilograme in doar 4 zile
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, medic nutritionist, ofera solutia mult cautata, propunand o „dieta-fulger”. Astfel, in prima zi , la micul dejun un suc de grapefruit. La pranz sa mancam o salata mare, preparata din castraveti, rosii, ardei rosu, galben, telina, morcovi, ridichi, broccoli si frunze de patrunjel din abundenta. Dupa masa se bea un pahar de suc obtinut din doua portocale, un mar, doi morcovi si o tija de telina. La cina se prepara o salata din sfecla rosie, usturoi, untisor, salata, andive, menta si se asezoneaza cu vinegreta. A doua zi, 150 de mililitri de iaurt natural la micul dejun, iar apoi masa se completeaza cu un pahar de 300 de mililitri de apa plata cu zeama de la o jumatate de lamaie. O gustare formata din doi-trei morcovi, o radacina de sfecla rosie, o jumatate de petiol de telina, o jumatate de lamaie verde omo-genizate la blender si eventual diluate cu apa, cinci-sase mieji de nuca proaspat scosi din coaja si o cescuta de stafide. La pranz o salata din seminte crude de dovleac, de floarea-soarelui, morcov ras, ardei rosu si galben, rosii, ridichi si rondele din telina. Masa de seara va fi preparata din legume la gratar, rosii, ardei, fenicul, dovlecei, ciuperci, ceapa, vinete, cartofi dulci. In ziua a treia, la micul dejun o salata de fructe: pere, mere, struguri, ananas si mango. La pranz o supa de legume din rosii, ceapa, usturoi, castraveti, andive, frunze de patrunjel, morcovi si piper. Dupa masa se bea un ceai verde neindulcit, iar in cursul dupa-amiezii se mai recomanda un fruct proaspat de sezon. La cina se prepara o salata clasica din legume. A patra zi se recomada revenirea la dieta normala, care trebuie sa fie diversificata si echilibrata. Regimul nu trebuie aplicat mai mult de 6-7 ori pe an. In plus, se recomanda consumul a cel putin doi litri de apa pe zi, pentru a accelera rezultatele.
