Apometrul pe fantana – o alta gaselnita pentru a stoarce bani de la tarani.
Nici daca ar fi fost blestemat de cele mai vestite ursitoare ale lumii, taranul roman nu s-ar fi ales cu atatea pacoste pe capul sau. Nu trece o zi si un alt bir, o alta taxa, o alta contributie vine sa-l stoarca nu de brume de agoniseala care in majoritatea gospodariilor nu mai exista, ci de bucatura de la gura. Actualul Guvern si-a pus pata pe bietul taran si nu se lasa pana nu-l rade de pe fata pamantului, a tarii vreau a zice. Dupa ce prevederile celebrei ordonante nr. 44/2008 privind inregistrarea taranilor la Registrul Comertului au fost suspendate momentan, Guvernul Boc a scos de la naftalina o alta propunere legislativa, care ce-i drept dateaza tot din vremea Guvernului Tariceanu. Este vorba despre apometre pe fantanile din mediul rural. Suna amuzant, intr-o prima ^auditie^, numai ca nu-i de saga cu actuala putere lihnita dupa bani. La nivel de concept micii producatori si comercianti din mediul rural nu inteleg cum e posibil sa plateasca apa din propria fantana. Apa, sustin ei, este data de Dumnezeu, fantanile le-am sapat noi, in curtile si gradinile noastre, noi le curatim, noi tinem posturi si rugaciuni sa avem apa in ele. Si atunci cum este posibil sa platim la stat apa din fantana noastra data de Dumnezeu noua? Uite ca este posibil, bade Ion si lele Marie, pentru ca traim in tara paradoxurilor impinse spre absurd. Prin noua masura, fiecare agent economic din mediul rural va fi obligat sa isi monteze apometru pe fantana pe care o foloseste. Zice-se ca in acest mod, mai marii zilei ar putea combate efectele secetei printr-o mai buna gestionare si evident taxare a apei din subsolul gospodariilor. Palid argument. In cazul fantanilor unde exista hidrofoare ar merge si apometrele. Dar acolo unde oamenii folosesc galetile, cine si cum va masura metri cubi de apa?! Legea vine si cu amenzile aferente care sunt cuprinse intre 35.000 si 70.000 de lei.
Boc il taxeaza si pe Dumnezeu
Articole
România închide 33 de puncte de trecere a frontierei, din 1 ianuarie
Începând de miercuri, 1 ianuarie 2025, 33 de puncte de trecere a frontierei – rutiere, feroviare, în regim de bac și portuar – odată cu aderarea totală a României la Schengen, conform unui proiect de hotărâre de Guvern. Acesta a fost inițiat și publicat în transparență decizională de Ministerul Afacerilor Interne, având în vedere necesitatea adoptării unor măsuri imediate, pentru aplicarea Deciziei Consiliului Uniunii Europene din data de 12 decembrie 2024 prin care, începând cu data de…
Mai mult...Sfântul Ștefan
Dragi cititori, astăzi, în a treia zi de Crăciun, bisericile ortodoxe și greco-catolice îl prăznuiesc pe Sfântul Ștefan, primul martir creștin. Potrivit Noului Testament, Ștefan a fost unul dintre cei șapte bărbați ”plini de Duh Sfânt și de înțelepciune”, aleși de către apostoli pentru a îndeplini calitatea de diaconi. Ștefan a fost și unul dintre ucenicii lui Iisus Hristos care l-a urmat pretutindeni și care a asistat direct la faptele sale. Calitățile tânărului Ștefan au strălucit printre…
Mai mult...