Mai multi „baieti destepti” au reusit sa tepuiasca statul roman cu 7,5 miliarde de lei folosindu-se de un semianalfabet care aparea ca administrator de firma.
Potrivit unui comunicat remis pe adresa redactiei de catre Garda Financiara Salaj, comisarii salajeni impreuna cu cei din Satu Mare au controlat activitatea unei firme care, in luna iunie 2009, si-a mutat sediul din Satu Mare in Zalau. In numai sase luni, societatea a emis catre un operator economic satmarean mai multe facturi (pentru carburanti, piese auto, utilaje etc), in valoarea totala de 256 de miliarde lei vechi, care nu au fost inregistrate in evidenta contabila. Mai mult, societatea nu a depus la Finante declaratiile fiscale si situatiile financiare. „Ca metoda pentru evitarea tragerii la raspundere penala pentru faptele de evaziune fiscala savarsite, asociatii agentului economic au desemnat in functia de administrator un barbat cu o pregatire precara si care nu a avut cunostinta despre afacerile ce le desfasura societatea. Prejudiciul adus bugetului de stat este de 7,5 miliarde lei vechi, din care 3,4 miliarde impozit pe venit si 4,1 miliarde TVA”, se mentionaeza in comunicatul Garzii Financiare.
Cercetarile in caz vor fi continuate de organele de urmarire penala, iar de plata taxelor si impozitelor „ascunse” bugetul de stat se vor ocupa inspectorii fiscali de la Finante.
Teapa de miliarde cu ”vinovat de serviciu”
Articole
România, declarată una dintre cele mai sigure țări din lume
România se numără printre statele cu cel mai scăzut nivel al criminalității, oferind o situație mai favorabilă din acest punct de vedere decât multe țări vest-europene. Conform rapoartelor Departamentului de Stat al SUA și ale Comisiei Europene, România este recunoscută ca o țară foarte sigură pentru cetățeni și turiști. În „Raportul pentru cetățenii americani care călătoresc în afara granițelor”, România este indicată ca având un risc scăzut și foarte scăzut de infracțiuni, clasându-se pe locul 25 în…
Mai mult...Semne bune anul n-are…
Noul an debutează cu salarii și pensii înghețate. Guvernanții au anunțat setul de măsuri prin care încearcă să reducă cheltuielile publice. Începând cu data de 1 ianuarie 2025, cuantumul brut al salariilor de care beneficiază bugetarii se menţine la nivelul din luna noiembrie 2024. Orele suplimentare nu se vor mai plăti, urmând ca acestea să se compenseze numai cu timp liber. De asemenea, bugetarilor nu li se vor acorda anul viitor premii, bonusuri sau alte drepturi de…
Mai mult...