Corpul de Control al Guvernului a inceput sa verifice documentele de la Secretariatul General al Executivului, cancelaria premierului si ministerele Justitiei, Mediului, Afacerilor Externe si Finantelor care dau dreptul companiei Sterling Resources sa extraga hidrocarburi din Marea Neagra.
„Controlul are drept scop verificarea respec-tarii legislatiei privind acest contract”, a declarat, ieri, agentiei MEDIAFAX, presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), Gelu Maracineanu.
Un astfel de control a fost initiat luni la ANRM. Verificarile au fost solicitate de premierul Emil Boc, ca urmare a dezbaterii privind actul aditional dintre Sterling Resources si ANRM la un contract incheiat in 1992, care permite companiei sa exploateze rezervele de petrol si gaze aflate in doua perimetre din Marea Neagra.
Actul aditional a fost aprobat, in noiembrie 2008, printr-o hotarare a fostului Executiv, condus de Calin Popescu Tariceanu, la sfarsitul mandatului.
Hotararea de Guvern este semnata de presedin-tele ANRM si de seful Cancelariei premierului, Dorin Marian, si este avizata de ministrul Mediului, Attila Korodi, de cel al Economiei, Varujan Vosganian, iar in cazul Ministerului Justitiei, stampila apartine unui secretar de stat.
Ulterior, presedintele ANRM de la acea data, Bogdan Gabudeanu, a fost eliberat din functie, fiind inlocuit de Maracineanu.
In 1992, compania Rompetrol, care reprezenta la acea data statul roman, si consortiul format din firmele Enterprise si Canadian Oxy au incheiat un acord de explorare si impartire a productiei.
Acordul a fost preluat ulterior de firma Paladin, de la care a ajuns, in 1997, la Sterling Resources. In 1993, Rompetrol a fost privatizata, iar locul companiei in acordul cu Sterling a fost luat de ANRM.
Corpul de Control al Guvernului verifica institutiile implicate in acordurile cu Sterling
Articole
Zalău: Impozit mai mic pe casă și mașină dacă plătești online
Scutirile, bonificațiile şi gratuitǎțile acordate de municipalitate pentru persoane fizice şi persoane juridice se mențin și în 2025, la nivelul din anii anteriori. la fel ca în ultimii ani. Pentru persoanele fizice, în cazul achitării la casieriile serviciilor de impozite și taxe din cadrul primăriei, la CEC, prin P.O.S, prin ordin de plată sau internet banking, bonificația acordată este de 4 % dacă plătesc cu anticipaţie impozitul/taxa pe clădiri, impozitul/taxa pe teren şi impozitul pe mijloacele de…
Mai mult...PNL Sălaj: „Amendamentul propus pentru încurajarea celor care își plătesc impozitele la timp a fost respins de PSD-iști”
Amendamentul propus de PNL Zalău pentru încurajarea celor care își plătesc impozitele la timp a fost respins de PSD-iști În 23 decembrie, în ședința de consiliu local, consilierul PNL Zalău, Ciprian Vlaicu, a depus un amendament pentru majorarea bonificației celor care își plătesc integral impozitele până la data de 31 martie astfel: – creșterea de la 4% la 5% pentru persoane fizice – plata la ghișeu – creșterea de la 8% la 10% pentru persoane fizice –…
Mai mult...