Reabilitarea a 128 de kilometri asteapta banii. Timp de trei ani, circulatia va fi restrictionata.
Cu toate ca Salajul a castigat impreuna cu judetul Cluj si cu Maramures proiectul de reabilitare a unor sectoare importante de drumuri nationale, banii pentru demararea lucrarilor inca nu au intrat in cont. Si asta in ciuda faptului ca proiectul este intocmit, licitat si adjudecat constructorilor. Fondurile necesare investitiei ar trebui sa fie asigurate de la bugetul de stat si din programe europene. Dupa cum ne-a declarat Mircea Crisan, seful Sectiei Drumuri Nationale Salaj, investitia este in grija Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi si vizeaza reabilitarea si modernizarea sectoarelor de drum incluse in DN1C, respectiv sectorul DN1H de la Zalau la Rastoci si de la Dej-limita cu judetul Cluj-Galgau-Baia Mare. Pe cei 128 km se vor reface, reconditiona sau reabilita toate podurile, va fi largita banda de rulare la 8 m, va fi refacuta fundatia de drum si se vor aplica trei straturi de asfalt in grosime de 18 cm. Timp de trei ani, in functie de ritmul de alocare al fondurilor, pe aceste drumuri se va circula cu restrictie si pe anumite portiuni, doar pe o banda de rulare. La aceasta data, la Surduc si Capilna se amenajeaza organizarea de santier in vederea demararii lucrarilor.
Drumurile nationale – la mana guvernantilor
Articole
De Bobotează, reguli ISU în biserici
Reprezentanții ISU „Porolissum” al județului Sălaj reamintește câteva măsuri de prevenire împotriva incendiilor pe timpul participării la evenimentele religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului şi a Sfântului Ioan Botezătorul. Obligativitatea respectării măsurilor vine în scopul prevenirii situațiilor de urgență și presupun: Vă dorim să vă bucurați de aceste sfinte sărbători în siguranță!
Mai mult...Premieră medicală: robotul Davinci, cu tehnica Baba, a finalizat cu succes o tiroidectomie completă, fără tăieturi vizibile
O echipă medicală din Sibiu a realizat, în premieră națională, o tiroidectomie (operație la tiroidă)și completă utilizând sistemul robotic da Vinci și tehnica BABA (abord bi-areolar și bi-axilar). Succesul e cu atât mai mare cu cât intervenția nu a lăsat incizii vizibile la nivelul gâtului. Potrivit presei locale, procedura a implicat efectuarea a patru mici incizii: două în zona areolelor mamare și două în zona axilară, prin care au fost introduse instrumentele robotice. Această abordare minim invazivă…
Mai mult...