La sectiile de nou-nascuti si maternitate nu mai exista program de vizita, iar accesul copiilor in spital in calitate de apartinatori este strict interzisa. De asemenea, apartinatorii vor lasa la poarta medicamentele si mancarea adusa pentru bolnavii internati.
Salajenii nu mai au voie, incepand de ieri, sa-si viziteze rudele internate la Spitalul Judetean de Urgenta. Masura a fost luata de conducerea spitalului dupa ce carantina instituita aici odata cu debutul pandemiei de gripa noua nu a reusit sa opreasca fluxul mare de vizitatori din spital. Principalele masuri suplimentare luate de ieri ii vizeaza in principal pe copii, care nu mai au acces in spital in calitate de apartinatori, precum si pe cei nou nascuti si pe mamele lor, care nu mai pot fi vizitati, sub nici o forma, in sectiile de nou nascuti, respectiv la maternitate.
In cazul in care pacientul internat are nevoie de medicamente sau de altceva din exteriorul spitalului, apartinatorii vor astepta la poarta pana cand infirmiera de pe sectie va cobori cu lista, urmad ca produsele respective, odata cumparate de apartinatori, sa fie preluate de infirmiera de la poarta principala. Singurii apartinatori care vor avea acces in spital vor fi cei ai bolnavilor care necesita supraveghere permanenta (spre exemplu cei de la Neurologie). Acestia vor primi permise emise de medicul curant, dar aprobate si de catre directorul medical sau directorul de ingrijiri a spitalului.
O alta masura valabila de ieri este interzicearea consultarii in spital a pacientilor neinternati.
Conducerea Spitalului Judetean justifica aceste masuri suplimentare prin faptul ca numarul imbolnavirilor de gripa noua este in continua crestere, iar aglomeratiile favorizeaza raspandirea rapida a virusului.
Spitalul Judetean inaspreste carantina
Articole
Au păcălit statul 13 ani, prin evaziune fiscală. Doi sălăjeni, trimiși în judecată
Doi sălăjeni au fost trimiși în judecată de procurori, acuzați de evaziune fiscală în formă continuată. Potrivit anchetatorilor, aceștia ar fi fentat bugetul de stat cu aproape 400 de mii de lei, prin omiterea înregistrării în contabilitate a unor operațiuni efectuate și a veniturilor obținute. Faptele s-ar fi petrecut pe parcursul a peste 13 ani, din 2007 până în 2020. Potrivit procurorilor, în această perioadă, C.G.D. și C.V.M., în calitate de administratori de fapt ai firmelor M.P.…
Mai mult...Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni contra umanității pentru Mineriada din 1990
În dosarul denumit generic ”Mineriada din 13-15 iunie 1990”, procurorul de caz din cadrul Secției parchetelor militare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, în cursul zilei de miercuri, 15 ianuarie, punerea în mișcare a acțiunii penale față de 2 inculpați sub aspectul săvârșirii de infracțiuni contra umanității: Ion Iliescu, la data faptelor președinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Națională și președinte ales al României, și Petre Roman, la data faptelor,…
Mai mult...