Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu a declarat vineri, 10 aprilie 2020, ca la nivelul conducerii Parlamentului se discuta despre reluarea activitatii si participarea fizica la sedinte a senatorilor si deputatilor.
"Ma bucur ca este Parlamentul functional, insa suntem online si o sa fac o invitatie clara colegilor mei, atat de la Camera, cat si de la Senat, ca, dupa sarbatorile pascale, Parlamentul sa functioneze fizic. Cu alte cuvinte, toti parlamentarii, respectand anumite reguli, sa vina la serviciu, la Parlament, sa ne desfasuram activitatea cat se poate de normal", a spus Ciolacu intr-o emisiune Dcnews.
Totodata, purtatorul de cuvant al ALDE, Varujan Vosganian declarat public ca sedintele on-line ale Parlamentului au "limite" si ca este nevoie ca dezbaterea si votul pentru prelungirea starii de urgenta sa aiba loc cu prezenta parlamentarilor in plen.
"Propun sa adoptam urmatoarea procedura: dezbaterile si votul sa aiba loc in prezenta membrilor Parlamentului. Dezbaterile on-line au, in situatii exceptionale, valentele, dar si limitele lor. Birourile permanente ale celor doua Camere vor convoca Parlamentul in sedinta comuna, solicitand prezenta alesilor in sala", a scris vineri, 10 aprilie, Varujan Vosganian, pe Facebook.
Camera Deputatilor si Senatul si-au desfasurat activitatea online in ultima luna, din cauza restrictiilor impuse de epidemia de coronavirus.
Dupa Paste, Parlamentul si-ar putea relua activitatea
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...