Pentru unele persoane, alcoolul a devenit un mod de relaxare preferat. Inca sunt soferi care, din comoditate, nu isi lasa masina acasa atunci când consuma bauturi alcoolice. Marti, un barbat care conducea in stare de ebrietate a fost oprit de politisti, inainte de a fi implicat in evenimente rutiere.

rn

Participantii la traficul rutier au nevoie de siguranta, iar politistii sunt prezenti pe drumurile publice in primul rand pentru a contribui la diminuarea numarului de evenimente rutiere si implicit de persoane ranite.
La data de 7 aprilie, ora 19.30, un barbat de 61 de ani, din Cehu Silvaniei, a fost depistat de politistii din Cehu in timp ce conducea autoturismul prin localitate. Testarea cu alcooltestul a evidentiat o alcoolemie de 1,09 mg/l alcool pur in aerul expirat. In cauza, politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru infractiunea de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

rn

Fii treaz la volan!

rn

Consumul de alcool reprezinta una din cauzele inca frecvente de conturbare a capacitatii de conducere, desi exista tendinta de a se subestima rolul sau.
De cele mai multe ori, conducatorii auto aflati sub influenta alcoolului comit frecvente incalcari ale normelor de circulatie, conduc cu viteza excesiva, se angajeaza in depasiri neregulamentare sau executa in mod periculos virajele. Consumul de bauturi alcoolice reduce viteza de reactie si precizia miscarilor si poate determina scaderea acuitatii vizuale si auditive a soferilor.

rn

Legea pedepseste conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul dupa ce soferul acestuia a consumat bauturi alcoolice, iar concentratia de alcool in sânge depaseste limita legala!
Conform Codului Penal, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 mg/l alcool pur in sange, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani sau cu amenda.  Pentru neatentia la volan, poti plati cu viata ta sau a altora.