Tinerii din tara noastra care vor sa invete mai multe despre democratie – se pot inscrie in proiectul #GenerationEU pana la data de 5 martie 2020.
Participarea la proiect este gratuita pentru participantii selectati, iar actiunile de comunicare locala, intreprinse de promotori in comunitatile lor vor avea caracter non-profit, apolitic si nepartizan. Termenul limita pentru inscriere este 5 martie, ora 23.59, iar aceasta se face prin completarea unui formular de inscriere pe site-ul ec.europa.eu. Detalii despre criteriile de eligibilitate si selectie, se gasesc pe acelasi site.
Biroul de Legatura al Parlamentului European in Romania a lansat inscrierile pentru #GenerationEU: Promotori ai democratiei europene, un proiect prin intermediul caruia 20 de tineri vor invata sa promoveze democratia si valorile care unesc cetatenii Uniunii Europene.
"#GenerationEU: Promotori ai democratiei europene" isi propune sa implice 20 de tineri in promovarea democratiei si a valorilor care ii unesc pe cetatenii Uniunii Europene. Proiectul, aflat la a sasea editie, se adreseaza tinerilor cu varste intre 18 si 30 de ani, cetateni ai Uniunii Europene, membri ai asociatiilor de tineret, ai asociatiilor studentesti sau ai grupurilor informale care desfasoara actiuni cu si pentru tineri.
Obiectivul principal al celei de-a sasea editii este promovarea Uniunii Europene in statele membre si beneficiile apartenentei la UE in comunitatile locale. Totodata, sub umbrela Conferintei privind Viitorul Europei, cei 20 de tineri vor avea ocazia de a facilita consultari publice cu cetatenii vizand propuneri si sugestii referitoare la dezvoltarea Uniunii Europene.
Programul le ofera tinerilor selectati ocazia de a acumula experienta in cadrul unui proiect european dedicat tinerilor din Romania, de a cunoaste alti tineri cu interese similare si de a dezvolta colaborari pe termen lung. in acelasi timp, participantii la acest proiect au posibilitatea de a participa la o serie de workshop-uri despre Uniunea Europeana si la 4 ateliere de competente sustinute de experti: Storytelling: Georgiana Ilie – scoala9, DoR; Fake news & Dezinformare: Ioana Avadani – Centrul pentru Jurnalism Independent; Vlogging & Continut Video: Mihai Hash; Public Speaking: Aurelian Ciocan.
Pe langa oportunitatea de a-i ajuta pe tineri sa se implice in viata civica europeana si de a aduce o schimbare in comunitatile locale, participantii au si posibilitatea de a participa la o vizita de studiu la sediul central al Parlamentului European din Bruxelles, in luna noiembrie, si de a dialoga cu reprezentantii Romaniei in Parlamentul European pe teme de actualitate si de interes pentru ei.
Proiectul se desfasoara in parteneriat cu Asociatia Pro Democratia, Group of the European Youth for Change si Institutul European din Romania.