Secretarul de stat Adrian Streinu Cercel a declarat, marti, ca, din cauza gripei noi, o persoana poate muri in doua zile prin stop respirator si ca in Romania au fost inregistrate 25 de decese, ceea ce inseamna o rata a fatalitatii de 0,52%.
Din cele 25 de persoane care au murit in urma imbolnavirii cu virusul gripal A/H1N1, 12 sunt barbati, iar 13 sunt femei. Astfel, au fost inregistrate doua decese la grupa de varsta 5 – 14 ani, un deces la grupa 15 – 29 de ani, 14 decese la grupa 30 – 44 de ani, sase decese la grupa 45 – 59 de ani si doua decese la persoane cu varsta de peste 60 de ani.
Cele 25 de decese inregistrate in Romania inseamna o rata a fatalitatii de 0,52 % in Romania. „Calculati la cat se ridica rata fatalitatii pentru 22 milioane de locuitori in conditiile in care a fost de 0,52% la 4.804 persoane bolnave”, a spus Streinu Cercel. Medicul a aratat ca 95% din numarul total al infectiilor de cai respiratorii superioare si inferioare este dat de virusul A/H1N1 si doar 5% de celelalte 200 de virusuri.
Din cele 4.804 persoane care s-au imbolnavit de gripa noua in Romania, 109 fac parte din personalul medical
25 decese prin gripa porcina in Romania
Articole
APIA: Fermierii pot cere banii de motorină
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2025, inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului IV al anului 2024 (perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2024). Cererile se depun la APIA Sălaj de către administrator/ reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal…
Mai mult...Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...