Craciunul se apropie cu pasi repezi, iar porcii urmeaza sa fie sacrificati in gospodarii, conform traditiei. Din cauza temutului virus, sacrificarea porcilor va fi facuta sub atenta supraveghere a veterinarilor.
Astfel, gospodarii din satele salajene si nu numai, care taie porcul de Craciun trebuie sa anunte medicul veterinar, sa primeasca aprobare de la acesta, iar un medic, asistent sau un tehnician veterinar trebuie sa supravegheze procesul de sacrificare!
Anuntul a fost facut de publicatia specializata pe agricultura, agrointel.ro, care a explicat ca deja mai multe primarii din Romania au fost instiintate de noua reglementare si chiar a publicat documentul primit de acestea de la DSVSA, document care a fost trimis pe 5 noiembrie catre toate judetele din Romania.
Informarea DSVSA a fost emisa la o zi dupa ce ministrul Petre Daea a semnat ordinul prin care se limiteaza la 5 capete cresterea porcilor in gospodarii.
Astfel, in aceasta nota se precizeaza: sa se intensifice controalele privind circulatia porcilor si a carnii, sacrificarea porcilor va fi facuta sub supravegherea veterinarului si sa se acorde o atentie deosebita ecarisarii teritoriului.