Sloganul de campanie al presedintelui Klaus Iohannis este: “Pentru o Romanie normala”. De ce acest slogan si ce inseamna ”Romania normala?”
rn
Ceea ce se intampla acum in Romania este anormal, asta e ceea ce auzim de fiecare data cand stam de vorba cu orice cetatean de buna credinta. si toata aceasta stare de fapt a fost cauzata doar de incompetenta guvernului PSD. “Romania normala” inseamna o Romanie europeana, in care guvernul pune pe primul loc interesele si asteptarile celor multi si nu prioritatile propriei clientele. O Romanie in care primeaza legea si unde demnitatea umana este respectata. Unde guvernele aplica ce scrie in programul de guvernare cu care vin in alegeri si nu impun decizii pentru infractori, spre sfidarea opiniei publice, asa cum s-a intamplat in ultimii 3 ani. O tara unde nu sunt eliberati zeci de mii de infractori si unde se intentioneaza eliberarea marilor corupti. O tara unde sa vezi ca oamenii cinstiti si muncitori sunt pe primul loc in prioritatile autoritatilor si institutiilor publice. O tara unde parintii se ocupa in liniste de copii si nu stau de veghe tot timpul ca guvernul sa nu dea ordonante de urgenta noaptea ca hotii. O tara unde pozitiile cheie sunt ocupate prin concursuri corecte, nu regizate, de tinerii cu studii, nu de rudele incompetente ale pesedistilor.
rn
O tara unde companiile sunt incurajate, nu vanate de institutiile de control. O tara unde institutiile publice au eficienta in materie de autostrazi, spitale, scoli si ordine publica si daca nu au, sunt facute urgent sa aiba.
rn
Klaus Iohannis este astazi garantia faptului ca Romania poate face pasul catre normalitate.
rn
Presedintele a luptat in fiecare zi a mandatului sau pentru valorile noastre profunde, de oameni normali care vor sa le fie bine in tara lor. A folosit fiecare parghie constitutionala ca sa blocheze politica nociva a PSD. Dupa alegerile prezidentiale are nevoie de parteneri puternici cu care sa lucreze. Nu de sabotori, nu de impostori. De aceea noi credem cu tarie in parteneriatul dintre presedintele Klaus Iohannis si un guvern in jurul PNL pentru normalizarea si modernizarea din temelii a Romaniei.
rn
Pentru Klaus Iohannis au semnat cei mai multi romani. Cat de greu este sa strangi peste 2.200.000 de semnaturi pentru sustinerea candidaturii presedintelui Iohannis?
rn
A fost un efort foarte amplu al tuturor colegilor, efort care practic a functionat ca un test al echipei de partid in vederea alegerilor prezidentiale. Am observat capacitatea filialelor, am identificat anumite puncte slabe, am calibrat mesajul. Pentru noi, a fost confirmarea ca PNL este pregatit sa intre in dispozitiv si sa castigam alegerile.
rn
Care a fost reactia romanilor la campania de strangere de semnaturi?
rn
Presedintele Iohannis se bucura de o larga apreciere printre oameni, am simtit acest lucru pe parcursul strangerii de semnaturi. Avem cel mai bun candidat, e limpede. A fost un avantaj al campaniei noastre de strangere de semnaturi. Cu totii vrem o societate onesta, sa fim aparati cand ni se face o nedreptate, sa traim decent si in siguranta, iar garantia pentru toate acestea este Klaus Iohannis. Felul in care a actionat ca presedinte, valorile, increderea de care se bucura in plan extern, toate acestea sunt motive pentru a-l sustine.
rn
Pe de alta parte, efortul logistic si de mobilizare al Partidului National Liberal a fost unul foarte mare si asumat cu multa seriozitate.
rn
Au existat si reactii in care oamenii nu intelegeau de ce sunt necesare aceste semnaturi pentru candidatii la prezidentiale. Credeti ca sunt necesare cele 200 de mii de semnaturi minime pentru depunerea unui dosar de candidatura la prezidentiale?
rn
Da, alegerile prezidentiale sunt pentru functia nr. 1 in stat si acest proces electoral trebuie sa ramana unul foarte serios. Daca nu exista un astfel de plafon, nu putem face diferenta intre candidati legitimi, cu un sprijin popular real si narcisisti care se autodeclara prezidentiabili sau care sunt simple baloane de sapun umflate de diverse grupari de interese exterioare procesului politic.
rn
Credeti ca exista riscul ca electoratul PNL sa nu se mobilizeze pentru primul tur al alegerilor prezidentiale, cel putin, tinand cont de sondajele de opinie care il arata pe Klaus Iohannis castigator detasat al alegerilor?
rn
Desigur ca exista un asemenea risc, insa echipele PNL din toata tara vor avea rolul de a explica pe parcursul campaniei importanta mobilizarii impecabile din primul tur de scrutin. Din casa in casa, in fiecare cartier sau localitate, oamenii trebuie sa inteleaga de la noi cat ar castiga fiecare roman daca nu si-ar irosi votul si daca ar alege pe cineva care are si forta, stiinta si determinarea sa redea Romaniei normalitatea pe care o percepem fiecare, pe care o asteptam. Iar acest candidat poate fi doar Klaus Iohannis, presedintele Romaniei.