Familiile care au copii vor plati dobanzi mai mici in cazul imprumuturilor luate pentru cumpararea sau construirea unei locuinte, aferente programului "O familie, o casa", potrivit unui proiect care se afla in dezbatere publica la Ministerul Finantelor Publice.
Astfel, familiile cu un singur copil vor beneficia de o reducere a ratei dobanzii creditului cu 0,5%, iar cele cu doi sau mai multi copii vor beneficia de reducerea cu 1% a acesteia.
Asadar, se vor putea obtine credite garantate de stat pentru cumpararea sau construirea unei locuinte. Noul program de finantare va permite celor cu salarii nete lunare de cel mult 4.500 de lei sau familiilor cu venituri lunare de pana la 7.000 de lei sa contracteze credite garantate de stat, care se pot folosi pentru achizitia de locuinte.
Pretul locuintelor contractate prin noul program "O familie, o casa" vor trebui sa fie de cel mult 70.000 de euro, valoarea maxima a finantarii fiind de 66.500 de euro. Cei interesati de cumpararea unei locuinte vor trebui sa aiba un avans minim de 5% din valoarea acesteia.
Conditia de inscriere in program, este ca cei interesati sa nu detina sau sa nu dobandeasca pe durata desfa?urarii contractului de credit mai mult de jumatate dintr-o alta locuinta aflata la ora?. Cei care au mostenit o locuinta vor fi exceptati de la aceasta regula.
Dobanzi mici la imprumuturi pentru familiile ce au copii. Toate acestea in programul ‘O familie, o casa’
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...