La noi in judet exista un centru 112 pentru preluarea apelurilor de urgenta, care functioneaza in municipiul Zalau. Serviciul de urgenta face parte dintr-o structura militarizata (STS – Serviciul de Telecomunicatii Speciale

rn

Chiar daca momentan nu exista posturi libere de operator 112 scoase la concurs, doritorii pot aplica pentru a fi inscrisi in baza de date a Serviciului de Telecomuncatii Speciale, care face frecvent recrutari din sursa externa.
Cei care doresc sa lucreze ca operatori 112 trebuie sa stie ca este nevoie sa aplice pe site-ul sts.ro sau pe 112.ro. Puteti trimite un CV la una dintre adresele de e-mail pe care le gasiti la sectiunea ”contact” – (hr@stsnet.ro).
In tara noastra exista 41 de centre 112 pentru preluarea apelurilor de urgenta, cate unul in fiecare judet, cu precizarea ca centrul din Bucuresti preia si apelurile pentru judetul Ilfov. Putini stiu cum ajungi sa lucrezi ca operator 112.
Criteriile de recrutare sunt insa destul de rigide, iar candidatii trebuie sa aiba un dosar curat pentru a fi primiti stop_coloana in sistem. Varsta maxima pentru a fi admis este de 40 de ani, conform site-ului 112.ro.
Un candidat trebuie sa aiba cetatenia romana si domiciliul stabil in Romania, sa cunoasca foarte bine si sa aiba capacitatea de a se exprima clar si corect in limba romana. Persoanele care au fost condamnate definitiv sau cei care au executat o pedeapsa cu inchisoarea nu pot aplica pentru un job in cadrul STS. Nici cei care se afla in timpul urmaririi penale nu pot fi luati in considerare pentru un post in acest serviciu.
Cei interesati de un job in cadrul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, sa urmareasca site-ul www.sts.ro, sectiunea Comunicare publica/cariere.