CRAP LA CUPTOR
Ingrediente: un crap de 1-1,5 kg, doi morcovi, doua cepe, 100 ml. pasta de rosii, 200 ml. vin alb, 100 g. unt, cimbru, piper boabe si boia de ardei. Se curata crapul, se sareaza si se lasa sa stea asa timp de o ora. Se ia o tava si se unge cu o bucata din unt. Apoi se curata morcovii si ceapa, se taie rondele subtiri si se aseaza in tava. Peste acestea se pune crapul taiat bucati si se presara cimbru, boabe de piper, boia si restul untului ramas, taiat bucatele. Tava se da la cuptor pentru 40-45 de minute. Intre timp, pasta de rosii se dizolva in vinul alb. Se scoate pestele din cuptor cand e aproape gata si se toarna peste el compozitia obtinuta din pasta de rosii si vin. Se pune iar la cuptor pentru 10 minute. Se poate servi, dupa preferinta, cu garnitura de cartofi natur.
POFTA BUNA!