Romanii din strainatate care vor sa voteze mai usor la alegerile prezidentiale din noiembrie se pot inregistra online, incepand de duminica, 28 iulie 2019, pe portalul www.votstrainatate.ro. 1.420 de alegatori au facut deja acest lucru in primele 24 de ore.
"Dintre cele doua variante disponibile, vot prin corespondenta sau la o sectie de votare din strainatate mai aproape de domiciliu sau resedinta, pana la acest moment cea mai accesata optiune este cea pentru votul prin corespondenta", potrivit unui comunicat de la Autoritatea Electorala Permanenta (AEP).
Foarte important! Formularele de inregistrare vor fi active pana in data de 11 septembrie 2019.
Prin urmare, "Autoritatea Electorala Permanenta face un apel catre toti cetatenii romani cu drept de vot din afara tarii sa se inregistreze pe www.votstrainatate.ro pentru a-si exercita dreptul la vot la alegerile pentru Presedintele Romaniei in cele mai bune conditii".
AEP precizeaza ca se afla in contact permanent cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE) si Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni, urmand sa fie "demarata o ampla campanie de comunicare care vizeaza informarea corecta si eficienta a cetatenilor romani cu drept de vot din strainatate".
Intrebari si sesizari legate de procedura de preinregistrare si inscriere pot fi transmise la adresa de e-mail contact@votstrainatate.ro.
Alegeri prezidentiale, termene si proceduri: Cati romani din strainatate s-au inscris online
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...