Initial, hotii monteaza la bancomat un mecanism care "inghite" cardul si il blocheaza. Unul dintre cei care participa la inselatorie sta deoparte, iar in momentul in care cardul este inghitit de mecanismul proaspat montat si omul se panicheaza, apare imediat asa zisul binevoitor care spune ca stie cum sa rezolve problema. Practic, hotul cere pin-ul cardului, iar apoi se preface ca incearca sa-l scoata din bancomat. Numai ca in cele din urma spune ca nu poate sa-l scoata, iar pagubitul pleaca. In cateva minute, hotul revine la bancomat, deblocheaza cardul si cu PIN-ul obtinut mai devreme scoate nestingherit toti banii din cont.
Recomandari ale Politiei Romane
Nu lasati la vedere chitante, facturi sau alte documente care contin informatii despre cardul dumneavoastra bancar!Anuntati imediat banca daca va schimbati datele personale (adresa, numar de telefon, etc.).
Daca vi se blocheaza cardul in bancomat, nu cereti si nu permiteti ajutorul nimanui si mai ales nu spuneti nimanui PIN-ul! Acoperiti tastatura cu mana in momentul formarii codului PIN si verificati autenticitatea fantei in care se introduce cardul bancar. Inainte de a efectua orice operatiune de extragere de numerar, este bine ca utilizatorii sa traga usor de tastatura bancomatului. In cazul in care aceasta este falsa, se desprinde.
Tasta nr. 5
Un alt indiciu asupra falsitatii tastaturii este aspectul tastei cu nr. 5. Daca este originala, tasta 5 prezinta o usoara denivelare, in timp ce pe tastatura falsa este perfect neteda.