Un sfert dintre copiii care ar trebui sa mearga la scoala si la gradinita stau acasa. Un proiect de lege Incearca sa-i Incurajeze pe parinti sa-i trimita pe micuti la gradinita. 100 de lei pe luna pentru fiecare copil Inscris poate face diferenta pentru familiile nevoiase.
Un proiect nou prevede modificari In legea care din 2016 acorda tichete sociale In valoare de 50 de lei pentru familiile nevoiase care Isi Inscriu copiii la gradinita. Schimbarile sunt necesare pentru ca la nivel national, jumatate dintre cei aproape 80 de mii de copii care ar putea beneficia de lege nu se mai Incadreaza: familiile lor depasesc putin pragul de venit, stabilit acum la 248 de lei de persoana, scrie gAndul.info.
Potrivit Institutului National de Statistica un sfert dintre copiii RomAniei nu sunt Inscrisi In vreo forma de InvatamAnt.
Educatia timpurie este esentiala pentru dezvoltarea oricarui copil, mai ales pentru cei din mediile vulnerabile. Asa ca pentru ei gradinita si colectivitatea trebuie sa fie primul pas. Daca vor ramAne acasa, si nu vor reusi sa ajunga la acelasi nivel de cunostinte cu ceilalti copii cAnd intra In clasa pregatitoare, risca sa abandoneze scoala foarte repede, uneori pAna In clasa a 5-a.
In RomAnia principala cauza a abandonului scolar ramAne saracia si lipsa unor politici coerente din partea statului, care sa combata fenomenul.
Unii copii Inscrisi la gradinita vor primi 100 lei/luna, daca familia cAstiga 530 lei/luna/membru
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...