Elevii se afla intr-o mini-vacanta pana miercuri, ei avand liber luni si marti, cu ocazia Zilei nationale a Romaniei „1 Decembrie”.
Ziua de 1 Decembrie este libera, prin lege. Ea a fost adoptata ca zi nationala a Romaniei in 1990, reprezentand sarbatorirea Marii Adunari de la Alba Iulia unde s-a votat unirea Transilvaniei cu Romania si care simbolizeaza unirea tuturor romanilor intr-un singur stat national. Potrivit Legii 202 din 21 octombrie 2008 pentru modificarea unui articol din Codul Muncii, zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza si in care este liber in scoli sunt: 1 si 2 ianuarie, prima si a doua zi de Pasti (in Bucuresti si alte cateva judete, chiar si a treia zi de Pasti, astfel cum a fost negociata de sindicate), 1 Mai, prima si a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului (15 august), 1 Decembrie, prima si a doua zi de Craciun (in Bucuresti si alte cateva judete, chiar si a treia zi de Pasti, astfel cum a fost negociata de sindicate).
Elevii isi reiau cursurile miercuri
Articole
APIA: Fermierii pot cere banii de motorină
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2025, inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului IV al anului 2024 (perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2024). Cererile se depun la APIA Sălaj de către administrator/ reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal…
Mai mult...Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...