Pentru ca a trecut anul 2018, i-am cerut viceprimarului Zalaului, Teodor Balajel, sa ne faca un bilant al audientelor pe care le-a acordat anul trecut cetatenilor si sa ne spuna care a fost cazul care l-a miscat cel mai profund.
rn
Viceprimarul Balajel spune ca acorda audiente in fiecare marti, de la ora 10.00, iar anul trecut a avut in medie cam 10 cetateni care s-au prezentat la audienta in fiecare saptamana, de unde rezulta ca aproximativ 500 de zalauani au apelat cu diverse probleme la Teodor Balajel.
Cele mai frecvente probleme au fost legate de infrastructura rutiera, autorizatii de constructii, certificate de urbanism si fond funciar.
Cazul aparte pe care ni-l spune viceprimarul este insa un caz social.
"Intr-o zi a venit la mine in audienta un domn, persoana in varsta, de 85 de ani, cu o situatie imobiliara inedita. Nu atat pentru ela venit, ci mai mult pentru familia lui. Domnul era proprietarul unei suprafete de teren si al unei constructii precare. Copiii persoanei respective si-au pierdut locuinta, nemaivand unde sta. M-a impresionat modul de abordare al acestuia. Mi-a spus asa: "Domnule viceprimar, eu, in tineretea mea, multi ani am fost sluga la grofii din Zalau si sunt obisnuit cu lipsurile si munca, dar copiii mei nu sunt obisnuiti cu asa ceva. Eu nu pot trece pe lumea cealalta pana nu ii stiu rezolvati". Am fost miscat profund de prezentarea situatiei si am reusit, prin implicarea personala, cu respectarea legii, sa rezolv problema locativa a copiilor respectivului domn. Astazi, cand trec prin zona respectiva, ma bucur ca am reusit sa sprijin aceasta familie care are acum conditii normale de locuit. Mai sunt si alte cazuri in care am intervenit si reusit sa ajut cetatenii", ne-a spus vicele Balajel.