ARIPIOARE DE PUI CU LAMAIE SI ROZMARIN
Pentru inceput, aveti nevoie de 20 de aripioare de pui, doi catei de usturoi, doua-trei crengute de rozmarin, 100 ml de vin alb demisec, ulei de masline, 3 linguri de zeama de lamaie. Se separa cele trei segmente de aripi si se inlatura varfurile. Aripioarele se pun intr-o tava si se presara usturoiul tocat. Peste aripioare se toarna urmatorul amestec: vinul, zeama de lamaie, 3 linguri de ulei de masline, sare piper, si o crenguta de rozmarin tocat marunt. Crengutele de rozmarin ramase se rup in bucati si se aseaza intre aripioarele de pui. Se lasa la cuptor 30 de minute si se serveste cu o garnitura, nu de cartofi, ci de pilaf de orez, ori ciuperci sote, sau ciuperci (Champignon) la cuptor cu cascaval ras. Acestea din urma se pot pregati foarte usor astfel: se curata, se aseaza intr-o tava cu scobitura in sus, si se umple dintr-un amestec de cas razalit, piciorul ciupercilor maruntit sare, piper, iar apoi se rumesc in cuptor. Alaturi as sugera un vin alb, demisec.

POFTA BUNA!