"De cand am ajuns primar, dorinta mea a fost sa infiintez un mic serviciu de constructii, un fel de serviciu pentru Administrarea Domeniului Public. Pe care l-am facut si cu acest serviciu lucrez acum. Avem sase angajati, cu care se fac lucrarile mici. Lucrari de intretiere, lucrari de reparatii. Caminul din Trestia, de exemplu, este facut cu muncitorii nostri. Sunt mandru ca eu am tras betonul acolo, la Trestia, cu muncitorii, eu am fost meseriasul, m-am implicat direct. Si asa s-au implicat si altii. Apoi am inceput sa dotam acest serviciu, am cumparat scule, roaba, betoniera si o masina de transport. Cand am venit eu in functie, Primaria avea un cal cu care lucra, dar care a murit in primul an. Nu am mai avut nimic. Am inceput sa cumpar lopeti, roaba, aparat de sudura, tot. Acum avem doua buldoexcavatoare, un tractor nou, remorca performanta, masina de transport, turismele naoastre, o Skoda si un Logan, un tractor 650, alte remorci de care ne folosim la nevoie. Suntem bine, bine dotati acum pe partea asta de constructii. Pe partea de reparatii de drumuri, noi mergem si le reparam cu utilajele noastre si cu muncitorii nostri. Am lucrat mult cu serviciul nostru si se cunoaste. Cu ei am facut noul parc din centrul comunei, inclusiv partea de aranjamente, foisoare, banci, tot", ne povesteste primarul Dumitru Petrus aventura ADP-ului din Hida.
Primarul a pus pe picioare serviciul propriu al comunei pentru constructii
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...